Лопаре: Са турским привредником о инвестицији од 2,5 милиона КМ

Srna
Foto: Printscreen

ЛОПАРЕ- Начелник општине Лопаре Радо Савић разговарао је данас са турским привредником Шабаном Четином о инвестицији у пољопривреди вриједној 2,5 милиона КМ која би обухватала и савремену фарму крава са око 400 грла.

Четин, чија се фирма, између осталог, бави производњом млијека и посједује мљекару у Тузли, рекао је да би на тој фарми у Лопарама било запослено 15 радника.

Савић је изјавио новинарима да је са турским привредником и његовим сарадницима разговарао о могућности изградње штале, набавке јуница, опреме и механизације за производњу сировог млијека, те да би мужња била роботизована.

Начелник Лопара навео је да су инвеститору предочили потенцијале лопарске општине и показали неке од локација гдје постоје штале у којима се гајила стока.

"Разговарали смо и о општинском земљишту, које је сада запарложено, а инвеститор би га привео намјени и узео под закуп", напоменуо је Савић.

Он је најавио да ће иницијални разговор бити настављен наредне седмице након припреме одговарајуће документације, те изразио наду да ће ова инвестиција бити реализована, што би омогућило ново запошљавање у Лопарама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана