Локалитет Путниково брдо - имовина Српске

Срна
Локалитет Путниково брдо - имовина Српске

ДОБОЈ - Градоначелник Добоја Борис Јеринић изјавио је да је право својине на непокретностима на локацији Путниково брдо на Град пренијела Влада Републике Српске у сврху изградње казнено-поправног завода и полигона за обуку припадника Министарства унутрашњих послова Српске, те да је ријеч о имовини Републике Српске, а никако БиХ.

Јеринић је истакао да Добој не отима ништа ни Републици Српској, као ни БиХ, поручивши да град иде путем развоја, просперитета и боље будућности, поштујући све законе и прописе, саопштено је из Кабинета градоначленика, уз напомену да је портал "Кликс.ба" недавно објавио текст нетачног садржај о овој теми.

Он је навео да је Влада Републике Српске 2003. и 2022. године донијела одлуке о преношењу права својине на непокретностима на локацији Путниково брдо.

Јернић је напоменуо да су те непокретности, површине 632.279 метара квадратних, биле уписане као посјед и право својине са правом располагања у корист некадашњег Министарства одбране Републике Српске, а чији је правни сљедбеник - Републичка дирекција за обнову и изградњу.

"Њене надлежности су дефинисане Законом о републичкој управи Српске, а једна од надлежности јесте и управљање и располагање непокретностима на којима је право располагања као државном својином имало пријашње Министарство одбране Републике Српске", навео је Јеринић.

Јеринић је навео да је нетачан садржај текста који је објавио портал "Кликс.ба", а пренијели остали медији из Федерације БиХ /ФБиХ/, чиме су граду Добоју нанијели немјерљиву штету, саопштено је из Кабинета.

"Интересантно је да се за град Добој заинтересовао и дио међународне заједнице након `Кликсовог` текста, а никада до сада није их занимао Добој, као најпозитивнији примјер мултикултуралности и мултиетничности", навео је Јеринић.

На порталу "Кликс бс" у суботу, 11. марта, објављен је текст под насловом "Влада Републике Српске додијелила војну имовину БиХ граду Добоју за изградњу затвора".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана