LКQ у централно-источној Европи на неколико дана угасио свијетлеће ознаке: Гашењем реклама дали допринос очувању планете

ГС
LКQ у централно-источној Европи на неколико дана угасио свијетлеће ознаке: Гашењем реклама дали допринос очувању планете

ПРАГ - LКQ пословнице у централно-источној Европи (ЦИЕ) одлучиле су да од 21. до 25. априла угасе свјетлосне ознаке, односно логотипе и рекламне банере у скоро 300 пословница у седам земаља, чиме компанија жели да подржи обиљежавање Дана планете Земље и истовремено смањи и укаже на потрошњу енергије.

LКQ CЕЕ организација жели да искористи овај гест да покаже свој приступ одрживом развоју и одговорном управљању енергијом. У пројекат је укључено скоро 300 пословница из седам земаља - Чешка, Пољска, Словачка, Мађарска, Румунија, Словенија и БиХ. Из очигледних разлога ниједан украјински огранак неће бити укључен у пројекат.

- У LКQ компанији озбиљно схватамо одрживи развој и стога желимо то показати и кроз промишљену потрошњу енергије. И-кључивање логотипа и рекламних банера на фасадама наших пословница је видљив сигнал да нам се придружују и друге компаније широм свијета које ће јавно подржати Дан планете Земље и одрживо понашање свих нас. Такође желимо да кроз практичну акцију покажемо како се штеди енергија - објаснио је извршни директор LКQ за регију централноисточне Европе Андрас Лоринц.

У оквиру пројекта компанија такође планира да израчуна укупне уштеде због гашења свјетла у наведеном региону и објави резултате.

LКQ промовише коришћење доступних технологија за смањење емисије ЦО2, осигурава одржив ланац набавке, помаже у осигуравању сигурности и здравља људи и фокусира се на друштвену одговорност.

Дан планете Земље је годишњи глобални догађај који се обиљежава 22. априла с циљем промоције и подршке заштити животне средине. Први пут је одржан 1970, а данас се обиљежава сваке године у више од 193 земље.

LКQ послује под неколико брендова у региону - Аuto Кеlly, ЕLIT, Stahlgru­ber, Láng и SiM Im­pex. Сви ови брендови интегрисани су 2016. године у LКQ Europe групу.

LКQ снабдијева око 35.000 сервиса у ЦИЕ регији и приближно 571.000 Б2Б и Б2Ц купаца. Компанија управља најсавременијом платформом за обуку у региону кроз LКQ академију у Прагу и другим градовима, која нуди стручне курсеве обуке који покривају комплетно одржавање и поправку возила, укључујући правилно управљање гаражама. Такође, има најсавременији центар за иновације и сервисе у Катовицама, у Пољској, који дјелује као катализатор за стратегију иновација и дигитализације компаније.

О компанији LКQ Europe

LКQ Europe, зависно предузеће корпорације LКQ са сједиштем у Цугу у Швајцарској, водећи је дистрибутер замјенских резервних дијелова за аутомобиле, комерцијална комби возила и индустријска возила у Европи. Тренутно запошљава око 26.000 људи с мрежом од више од 1.000 филијала и око 6,1 милијарду америчких долара прихода у 2021. години.

Организација снабдијева више од 100.000 независних радионица у више од 20 европских земаља. Групацију чине Еuro Car Parts, LКQ Fo­u­sr­ce, RHI­AG Gro­up, Еlit, LКQ CZ, SiM Im­pex и група-ција STAHLGRU­BER, као и Atrac­co, фирма специјализована за рециклирање. LКQ такође посједује мањински удио у групацији Мekonomen.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана