LKQ Corporation објавила нова именовања у менаџменту

ГС
Foto: ГС

Именовани нови директори LKQ корпорације –  Varun Laroyia, за главног извршног директора и генералног директора LKQ Europe и Rick Galloway, за вишег потпредсједника и главног финансијског директора LKQ -а.

Корпорација LKQ, водећи добављач резервних и специјалних дијелова за поправак и додатну опрему аутомобила и других возила, јуче је објавила именовања у самом врху корпоративног менаџмента.

Varun Laroyia, извршни потпредсједник и главни финансијски директор, именован је за главног извршног директора и генералног директора LKQ Europe. Laroyia насљеђује Арнда Франза, који напушта компанију како би се придружио групи Mahle као њен главни извршни директор, гдје је провео 18 година прије него што се придружио LKQ Europe.

Rick Galloway, главни финансијски директор LKQ Велепродаје - Сјеверна Америка и Self Service (самоуслужних) сегмената, именован је за LKQ-овог вишег потпредсједника и главног финансијског директора.

“Варун је био покретачка снага и страствени покретач промјена за LKQ посљедњих пет година”, изјавио је Dominick Zarcone предсједник и главни извршни директор. “Уз његово огромно вођство и познавање фирме и наших европских тржишта, одушевљен сам што Варун преузима ову улогу. Варун је био мој партнер од повјерења у трансформацији LKQ-а. Снажно се фокусирао на наш програм оперативне изврсности, успостављајући важне метрике и прегледе учинка, драматично побољшавајући нашу ефикасност обртног капитала и новчани ток, ригорозно ревидирајући наш портфолио пословања и промишљено доносећи одлуке о расподјели капитала. Ово искуство и његова стратешка визија одиграће кључну улогу у подизању LKQ Europe на још виши ниво успјеха. Важно је да ова транзиција лидерства долази у тренутку када је европско пословање на путу да испуни своје дугорочне оперативне и финансијске циљеве”, нагласио је Zarcone.

Laroyia је коментарисао: „Узбуђен сам због прилике да преузмем улогу извршног директора LKQ Europe и водим највећег дистрибутера ауто-дијелова у Европи. Радујем се сарадњи са свим нашим кључним заинтересованим странама, укључујући наше купце, партнере добављаче и талентовани тим широм Европе, како бисмо убрзали напредак у погледу огромних прилика које постоје унутар нашег европског пословања. Моји приоритети биће продубљивање наше конкурентске позиције, раст пословања бржи од тржишта, наставак замаха зараде и стварање слободног новчаног тока.”

“Rick је кључно придонио постизању рекордног нивоа EBITDA маржи у нашим сегментима велепродаје - Сјеверна Америка и самоуслужних сегмената у протеклих неколико година, генеришући значајну оперативну и финансијску ефектност”, рекао је Zarcone, те додао: “Он се природно уклапа и осигураће континуитет док извршавамо наше стратешке приоритете како бисмо испоручили вриједност нашим дионичарима. Вјерујемо да ће Rickovo богато оперативно искуство и јасно разумијевање наше стратегије усмјерене на поврат добро послужити LKQ -у”.

“Част је преузети ову нову позицију у важном тренутку за компанију,” коментарисао је Galloway. "LKQ је добро позициониран за дугорочни успјех и веселим се покретању наших финансијских и стратешких иницијатива, као и наставку извршавања наше стратегије уравнотежене расподјеле капитала, уз нашу изванредну финансијску организацију", рекао је Galloway.

“Именовања Варуна и Рика свједочанство су снаге нашег менаџерског тима и нашег фокуса на развој талената и планирање насљеђивања. У име управе и нашег ширег руководећег тима, желим захвалити Арнду на његовој посвећености и преданости LKQ-у. Желимо му успјех у његовој новој улози с Махлеом, који је и даље кључни партнер у снабдијевању наше европске операције”, закључио је Zarcone.

О Varunu Laroyi

Laroyia је био извршни потпредсједник и главни финансијски директор  LKQ-a од 2017. Прије него што се придружио компанији, радио је као главни финансијски директор CBRE-овог пословања Global Workplace Solutions (GWS), након што је CBRE преузео GWS пословање од Johnson Controls Inc. ("JCI"), гдје је обављао разне дужности, укључујући главног финансијског директора и потпредсједника за информационе технологије. Laroyia је, такође, претходно радио на различитим позицијама у компанијама Gateway, General Electric и KPMG у Европи и Сјеверној Америци. Независни је члан Управног одбора  Univar Solutions, Inc.

О Rick-у Galloway-у

Galloway је од 2019. радио као главни финансијски директор LKQ-ових велепродајних сегмената - Сјеверна Америка и самоуслужних сегмената. Прије него што се придружио LKQ-у, Galloway је од 2010. до 2019. обављао разне дужности у корпорацији Alcoa, укључујући главног финансијског директора Алкоиних инжењерских производа и сектора за рјешења, фирме која се састојала од 97 производних погона широм свијета. Galloway је своју каријеру започео у јавном рачуноводству с Грантом Торнтоном као ревизор с клијентима у разним индустријама, укључујући производњу, нафту и плин, непрофитне организације и владу.

О LKQ Corporation

LKQ Corporation водећи је добављач резервних и специјалних дијелова за поправак и додатне опреме аутомобила и других возила. LKQ послује у Сјеверној Америци, Европи и Тајвану. LKQ својим купцима нуди широк распон ОЕМ рециклираних и резервних дијелова, замјенских система, компоненти, опреме и услуга за поправак и додатну опрему аутомобила, камиона, рекреацијских и спортских возила.

О LKQ Europe

LKQ Europe, подружница LKQ Corporation, са сједиштем у Цугу, Швајцарска, водећи је дистрибутер ауто-дијелова за аутомобиле, комерцијална доставна возила и индустријска возила у Европи. Тренутно запошљава приближно 26 000 људи с мрежом од више од 1 000 пословница и приближно 6,1 милијарду долара прихода у 2021. Организација снабдијева више од 100 000 независних радионица у више од 20 европских земаља.

Групација укључује Euro Car Parts, LKQ Fource, RHIAG Group, Елит, LKQ CZ, SiM Impex и STAHLGRUBER Group, као и фирму специјализовану за рециклирање, Atracco. LKQ такође има мањински удио у МЕКО групи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 15 беба
Рођено 15 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана