Љубица Личинар из Српца ниједном није изостала са наставе: Нема препрека до школе!

Дејан Јовичић
Foto: Д.Ј.

СРБАЦ - Осамнаестогодишња Љубица Личинар из Жупског Разбоја, која је завршила фризерски смјер у Центру средњих школа “Петар Кочић” у Српцу, током три године школовања није имала ниједан изостанак са часа, што не памте у овој образовној установи.

Да се ради о примјерној ученици на свим пољима потврђује и то да је школске године завршавала са одличним успјехом, а проглашена је и за ђака генерације у трогодишњим школама. 

Љубица не само да није имала неоправданих изостанака, већ је долазила на часове чак и онда када је имала оправдање, али одговорност и упорност које је красе од најмлађих дана, уз добре радне навике, главни су разлози због којих није жељела да изостаје са наставе.

- Било је доста ситуација када сам могла закаснити, најчешће због квара на аутобусу, али увијек сам проналазила начин да дођем, иако сам удаљена од школе 20 километара. Понекад сам била уморна и исцрпљена, а неријетко и прехлађена, али ништа ме није спријечило да присуствујем настави - рекла је Љубица.

Средњу школу је уписала у вријеме пандемије вируса корона, што је, како каже, негативно утицало на њу и остале ученике, али је онлајн наставу и школске обавезе извршавала редовно, што је чинила и по повратку у ђачке клупе.    

- Знало се десити, када смо кренули на редовну наставу, да већина другова из разреда побјегне са часа и позивали су ме да пођем са њима, али мени је било глупо да имам неоправдане часове и остала сам досљедна себи - рекла је Љубица.

Фризерска школа је једно од новијих занимања у средњошколском центру у Српцу, а доста ђака показује интерес за овим образовним профилом, због чега је у плану да и наредне школске године упишу једно одјељење од 24 ученика.

- Задовољна сам знањем које су нам професори пружили, али и не баш практичном наставом која се одвијала у једном кабинету. Сматрам да наша школа, која је у посљедње вријеме доста уређена и лијепо изгледа, мора створити много боље услове за рад будућим фризерима - истакла је Љубица.
Још није сигурна да ли ће се у будућности бавити овим занатом, а ако се одлучи за то, вољела би да буде мушки фризер у властитом салону.

- Имам пуно слободног времена и волим проводити вријеме са животињама, нарочито са својим зецом. У будућности бих вољела да имам фарму зечева - каже Љубица.

За своје школске заслуге, Љубица је на пријему код начелника општине Млађана Драгосављевића награђена новчаном наградом од 200 КМ, паметним сатом, монографијом о општини Србац и књигом ауторке Гордане Ђукић, а школа ју је наградила са три књиге по властитом избору и сезонском улазницом за базене “Посејдон” у Српцу.

ЖИВАНИЋ

Директор Центра средњих школа “Петар Кочић” из Српца Миленко Живанић рекао је да није забиљежено у новијем периоду школе да је неко од њихових ученика присуствовао свим часовима, што је, према његовим ријечима, за сваку похвалу. 

Додао је да има неколико ученика који су ову школску годину окончали без иједног изостанка, али Љубица Личинар је једина која је то учинила током цијелог школовања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана