Љубавна прича Сузане и Рамиза: Родитељи су били против, а сада заједно славимо Божиће и Бајраме

ГС
Љубавна прича Сузане и Рамиза: Родитељи су били против, а сада заједно славимо Божиће и Бајраме

БИЈЕЉИНА- Љубавне приче често пркосе времену и околностима, али мало која инспирише као прича Рамиза и Сузане. Њихова веза је доказ да права љубав може превазићи све препреке, чак и оне које се чине непремостивим.

Сузана и Рамиз су се упознали 2014. године, када је она посјетила Беч са пријатељем, који ју је одвео у Рамизов локал.

“Тада сам га први пут видјела, ја сам се њему одмах допала”, прича Сузана.

Након мјесец дана, Сузана је славила рођендан, и друг који их је упознао рекао је Рамизу гдје су, па је и он дошао.

“Када смо ушли у причу, схватили смо да смо обоје из околине Бијељине, али сам ја одмах по имену схватила да смо различите вјере. Ја сам одрасла у цркви, веома сам побожна и из побожне породице. Нисам могла да замислим да бих била са неким ко је друге вјере, и одмах сам избацила ту могућност када ми је рекао како се зове”, искрена је Сузана, преноси Н1.

Био је јако упоран
Међутим, Рамиз није одустајао. Нашао је Сузанин Фејсбук профил и слао јој је поруке, али она и даље није ништа жељела управо због наведених разлика.

“Након четири мјесеца његове упорности пристала сам да изађем са њим. Први дејт је трајао девет сати. Било ми је прелијепо, али сам и даље избацивала ту могућност јер би моји родитељи реаговали ужасно када би то чули”, казала је Сузана.

Родитељи нису подржавали везу

Након пар дана Рамиз и Сузана су ушли у везу. Сузана је тада имала 19 година, а Рамиз 21.

“Крила сам везу годину дана од мојих родитеља. Након тога сам им рекла, то је био јако тежак тренутак за мене, и након тога смо раскинули јер је био превелики притисак. Били смо јако млади”

Све те године после тога су се виђали, али нису били заједно. У једном моменту су се чак и блокирали на друштвеним мрежама, док судбина није умијешала своје прсте прије двије године:

“Ја радим као полицајка у Бечу, видјела сам га у новом ауту док сам радила. Одлучила сам да га зауставим. Он је био у шоку, али се насмијао, сјећа се Сузана. Трудила сам се да останем професионална, тражила сам му папире и возачку. Били смо блокирани на свим друштвеним мрежама, нисмо имали никакав контакт. Тако да нам је први сусрет након тога био као из филма”, прича Сузана.

Након тога су се поново срели док је Сузана радила, овај пут су лијепо разговарали.

“Почели смо да се дописујемо и схватили смо да смо све те године мислили једно на друго и да се заправо и даље волимо. Једини проблем је био како ће то моји родитељи прихватити. Првих пар мјесеци смо крили везу, али нисам дуго издржала и опет сам саопштила родитељима да смо заједно и да је то то. Да ме не занима шта ће ко да мисли”,  присјећа се Сузана тешког, али олакшавајућег момента.

Родитељи су на почетку били против, али су с временом прихватили Рамиза.

“Они њега сада обожавају и пресрећни су што је Рамиз дио мог живота. Заједно славимо Божић и Ускрс, чак је и чесницу правио са мном за Божић”, прича она.

Заједно славе и Бајрам, припремајући ручак за Рамизову породицу.

“Ми се још нисмо вјенчали, свадба ће бити на јесен ове године и пресрећна сам. Наравно да наилазимо и чујемо разне осуде, али ми желимо да покажемо људима да љубав између људи разичите вјере може да успије”, закључила је лијепа Сузана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 15 беба
Рођено 15 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана