Љубав и слога у породици најважнији: Четворке напредују, старији брат их нестрпљиво ишчекује (ФОТО)

ГС
Љубав и слога у породици најважнији: Четворке напредују, старији брат их нестрпљиво ишчекује (ФОТО)

Милана и Немања Петровић обогатили су породицу са још четири дјечака, а најрадосније их је дочекао њихов првенац Константин. Милана се полако опоравља, док Матеј, Марко, Лука и Јован напредују и јачају.

Посљедње сличне четворке рођене су у Љубљани 2015. године, а шансе да се роде четворке су врло мале, око један од пола милиона или чак и мање. Четрнаест година љубави, слоге и поштовања Милана и Немања крунисали су браком, а затим и првенцем Константином.

Вијест о рођењу четворки брзо је допутовала из Словеније ка родној Бањалуци.

Петогодишњак је вијест да ће добити појачање примио са великим усхићењем и срећом.

Ипак, умјесто једног, породица Петровић постала је богатија за четири дјечака, који су за родитеље, а и докторе на сваком наредном прегледу приредили по једно изненађење.

– Да су баш четворке, сазнали смо након пар прегледа. Доктори су били једнако шокирани, баш као и ми – рекла је мајка Милана Петровић.

– Били смо прво мало у позитивном стресу, али узбуђени. Брзо смо се прибрали и знали смо шта нас чека и да морамо ићи сложно до краја – додао је отац Немања Петровић.

Четворке, чудо и благослов, поносно носе имена, Матеј, Марко, Лука и Јован.

Мајка Милана каже да су добили благослов за та имена из манастира Крка и када су им то рекли, више није било дилеме како ће се звати, одмах су знали да је то то.

Осим радости, дјечаци ће у породични дом Петровића донијети и значајне промјене. Родитељи подршку и те како имају, ипак, највише је проналазе једно у другом.

Улогу старијег брата озбиљно је схватио и син Константин.

– Неких отприлике најмање мјесец дана дјечаци ће бити у болници на интензивној, то је нормално код овако пријевремено рођених беба, ми ћемо се мало ускладити док они не дођу кући и припремити – рекла је Милана.

– Прво узајамно поштовање, љубав и слога. Најбитнији је договор између брачних другова, а све остало се да ријешити – додаје поносни отац Немања Петровић за РТРС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана