Љевнаић: Ски-центар "Игришта" биће најмодернији у региону

ГС
Љевнаић: Ски-центар "Игришта" биће најмодернији у региону

ЈАХОРИНА- Изградња ски-центра "Игришта" код Власенице напредује предвиђеном динамиком и улази у кључну фазу, па се може очекивати да овај објекат буде отворен током предстојеће сезоне, изјавио је директор Олимпијског центра "Јахорина" Дејан Љевнаић.

Љеванић, који је један од идејних твораца овог пројекта, рекао је да је од самог почетка градње вјеровао да постоји шанса да се на Игриштима направи најмодернији ски–центар у региону који ће омогућити отворање нових радних мјеста.

"Предан и напоран рад дао је резултате, а све потешкоће смо успјешно превазишли и сада улазимо у кључну фазу имплементације овог важног пројекта. Срећан сам што се назире свјетски изглед овог неправедно запостављеног скијалишта. Посебно сам задовољан брзином којом напредују радови", навео је Љевнаић.

Љевнаић је истакао да је Влада Републике Српске, предвођена премијером Радованом Вишковићем препознала значај, усвојила пројекат и обезбиједила гаранцију за изградњу овог ски-центра, истичући да велику захвалност дугују и предсједнику Републике Српске Милораду Додику, који од самог почетка подржава све њихове идеје.

Он је рекао да се радови на систему за вјештачки снијег одвијају према плану, додајући да ће према планираном рјешењу, ски-центар имати три главне осњежене стазе.

Љевнаић је навео да је полазна станица у завршној фази, гдје се тренутно монтира опрема унутар ње, на језеру се раде ископи дна и насипа се брана.

"У току је изградња шестосједне жичаре, покретне траке, водоакумулације, језера, хангера, амбуланте, локала и других садржаја прилагођених љетном туризму", прецизирао је Љевнаић.

Када је ријеч о жичари, Љевнаић је напоменуо да су монтирани сви стубови, истичући да ће ускоро бити монтирана цијела излазна станица, као и погонска станица, а до средине наредне седмице биће готови радови на ски-бифеу, односно прва етажа на Управи која се гради по дионицама.

"Фирми Романија коп остало је још око 80 метара на путу да заврши радове на систему за водоснабдијевање. За резервоар на излазној станици је извучена шума, обиљежен објекат, док фирма Стам-Петровић креће са ископима, а Градекс ће након тога кренути са бетонирањем", појаснио је Љевнаић.

Љевнаић је поручио да ће овај крај имати многобројне бенефите од покретања ски-центра, саопштено је из Олимпијског центра "Јахорина".

"Власеница и Хан Пијесак добиће нове инвеститоре, нова радна мјеста у хотелијерству, туризму и производњи домаће хране", рекао је Љевнаић.

Он је истакао да ће бити отворена и нова радна мјеста, додајући да ће само Олимпијски центар запослити најмање 100 људи.

"Само ми, као Олимпијски центар, у пословној јединици Игришта запослићемо најмање 100 људи, а индиректно од нашег рада зависиће најмање 2.000 радних места. Имаћемо заједничку карту с Јахорином јер желимо да развијемо овај крај и понудимо људима боље животне могућности", оцијенио је Љевнаић.

Љевнаић је поручио да ће овој ски-центар бити идеалан за дневне и викенд туристе, да ће бити додлично мјесто за одмор и рекреацију, а због огромног потенцијала биће окосница развоја за Власеницу и цијелу Републику Српску.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана