Љевнаић: ОЦ "Јахорина" након историјске зимске очекује најбољу љетну сезону

Срна
Foto: Срна

БЕОГРАД- Директор Олимпијског центра /ОЦ/ "Јахорина" Дејан Љевнаић изјавио је данас у Београду да је овај центар имао најуспјешнију зимску сезону у својој историји са прометом од 21 милион КМ, а да очекују изузетне резултате и током љета јер садржаје које су припремили нема ниједно планинско одмаралиште у региону, нити у Европи.

Он је навео да љетну сезону 1. јула отвара спектакуларни фестивал "Јахорина ХОТ", а да је учињено све да током њега ова олимпијска љепотица буде планина за цијелу породицу, посебно за малишане, који се због нових технологија све више удаљавају од природе и које треба вратити природи.

Љевнаић је навео да је ОЦ "Јахорина" управо стога током зимске сезоне подијелио 3.500 бесплатних ски-пасева за дјецу, а да је у току акција "1.000 бесплатних скија за нашу дјецу".

Он је првих седам скија, на данашњем представљању љетне сезоне у београдском Хотелу "Фалкенштајнер" уручио дјеци из хора "Чаролија" који ће наступити на Јахорини другог дана фестивала и дјеци која су се прва пријавила на наградну игру.

Оснивач хора "Чаролија" Леонтина Вукомановић је нагласила да јој је посебно драго што ће се на фестивалу на Јахорини први пут представити најмлађи.

Она је рекла да је Јахорина лијепа у свим годишњим добима и да је посебно лијепо бити на планини током љета.

"Зато смо позив за наступ дочекали са радошћу", навела је она и додала да је акција "Хиљаду скија за нашу дјецу" посебно корисна јер подстиче малишане да се баве спортом.

Она је додала да вјерује да ће фестивал "Јахорина ХОТ" привући много породица, а посебно дјеце која ће уживати, те нагласила да је предност Јахорине то што не нуди само скијање него бројне друге садржаје.

Током љетне сезоне, на Јахорини ће, између осталог бити организована и два изузетно интересантна догађаја - "Детокс Јахорина" и "Фешн викенд Јахорина".

За љубитеље авантуре биће организован и "Вучколенд авантура парк" , у оквиру којег је и најдужи планински боб у југоисточној Европи.

Означене планинске стазе прилагођене су свим љубитељима како за лагане планинске шетње, тако и оне мало захтјевније, те им тако на располагању стоје шетње означеним планинским стазама "Љубави", "Здравља", "Олимпијском стазом", као и спортско-рекреативном стазом.

Бициклизам, панорамско разгледање планинских врхова, вожња квадовима, дјечије атракције, тјубинг стазе, само су дио садржаја које ће посјетиоци, такође моћи да користе на Јахорини, почевши од јула.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана