Љевнаић: И у недостатку природног снијега, Jахорина проширује капацитете

Срна
Foto: Принцип њуз

ЈАХОРИНА - Олимпијски центар “Јахорина” проширује капацитете и посјетиоци у петак, 2. фебруара, могу очекивати нову инсталацију вертикалног транспорта “Прача” са стазом шест, рекао је директор Центра Дејан ЛЈевнаић.

Љевнаић је навео да Јахорина овом стазом повезује читаву планину, пружајући скијашима незаборавно искуство, саопштено је из Олимпијског центра “Јахорина”.

Он је истакао да капацитете проширују упркос недостатку природних падавина, што омогућава богатије искуство за све посјетиоце.

“Активно смо радили на припреми стаза, без обзира на недостатак снијега у претходном периоду. Стазе су добро припремљене захваљујући нашем систему осњежавања који је свакодневно производио снијег и по 20 часова”, каже ЛЈевнаић.

Он је додао да је тренутно на располагању седам инсталација вертикалног транспорта, девет стаза и осам везних путева, пружајући посјетиоцима разноврсне опције за уживање у зимским радостима.

ЛЈевнаић је подсјетио да је ова зимска сезона на Јахорини показала сјајан потенцијал, са 67 дана трајања, током којих је било више од 120.000 скијаша који су остварили више од 950.000 пролаза.

У саопштењу се наводи да ће наредне седмице од 7. до 12. фебруара Јахорина бити центар забаве и разноврсних активности поводом обиљежавања 40 година од Зимских олимпијских игара,

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана