У Београду промовисан комплет књига Додикових говора

Срна
У Београду промовисан комплет књига Додикових говора

БЕОГРАД - Милан Љепојевић, приређивач комплета књига са говорима предсједника Републике Српске Милорада Додика, изјавио је данас у Београду да се с пуним правом може рећи да је овај аутентичан политичар чувар Српске и српског народа.

"Он је несумњиво аутентичан политичар који је, не само својим политичким већ и људским ангажманом, сав посвећен Републици Српској", рекао је Љепојевић новинарима у Београду, гдје је данас одржана промоција ових књига.

Он је истакао да су ових пет књига свједочанство о једном веома турбулентном и значајном времену.

"Основна вриједност ових дјела је у томе што су, све што је у њима написано и објављено, грађани на свим изборима у Српској потврдили гласањем за Додика и политичку опцију коју заступа", рекао је Љепојевић.

Он је истакао да је Додик апсполутно јасан када је ријеч о одбрани Републике Српске и достојанства српског народа.

Љепојевић је указао на Додиково залагање за мир и његово стално потенцирање да је спреман на све, али не и да изда свој народ или да га изневјери.

"Ових пет књига су ријечи и дјела Додика, али у свих пет је Република Српска и српски народ, одбрана његовог достојанства и супротстављање притисцима на српски народ и Српску, очување мира и гаранција просперитета, за које се залаже Додик и сви нормални људи овог свијета", рекао је Љепојевић.

Шеф Представништва Републике Српске у Београду Млађен Цицовић рекао је да ће након промоције бити контактирани дистрибутери како би читаоцима у Београду и широм Србије биле доступне ове књиге како би могли да виде шта Додик говори и шта Српска жели када је ријеч о њеној будућности и будућност свих у региону.

Он је додао да се Представиштво одлучило да организује промоцију сабраних Додикових говора прије свега да би оставили трајан документ који ће моћи цијенити политику и полички рад овог српског политичара.

Цицовић је навео да је у Додиковим говорима потпуно јасна порука да за српски народ нема будућности без слободне Републике Српске, без Српске која је потпуно јасно дефинисана у Дејтонском споразуму.

"Ми желимо мир и стабилност у региону, да кроз промоцију свега што говори Додик покажемо да, осим што желимо да градимо будућност и просперитет свих у региону, желимо и себи да обезбиједимо будућност, сачувамо идентитет, језик, писмо, културу и традицију, а онда ћемо сигурно на најбољи начин знати сарађивати са свима у региону", рекао је Цицовић.

Један од говорника на промоцији професор Милимир Мучибабић рекао је да су ријетки тренуци када човјек може са пуном одважности да каже да постоје људи који својим дјеловањем обезбјеђују атрибут "бити у времену", а један од таквих је и Милорад Додик.

"У нашој традицији с оне стране Дрине 20 година дешавала се историја, а актер те историје и дешавања је био Додик чији говори скупљени у ових пет књига говоре о жбити или не битиж нашег данас и сутра на тим просторима", рекао је Мучибабић.

Он је истакао чињеницу да је говор Додика јасан и разговјетан, а поруке недвојбене, те да је нашао прилику у времену када је српска нација била сатанизована да каже шта је истина, шта Срби хоће, шта је њихов циљ, шта је њихово данас и сутра.

У Руском дому у Београду данас је промовисан комплет од пет књига које садрже говоре предсједника Републике Српске Милорада Додика, које је приредио Милан Љепојевић.

Организатор промоције је Представништво Републике Српске у Београду са Руским домом.

Комплет књига говора Милорада Додика, које је приредио Милан Љепојевић, објавиле су "Независне новине" прошле године, а ријеч је о пет дијелова - "Напријед Српска", "Слободна Српска", "Побједа Српске", "Борба за Републику" и "Побједа народа".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 17 беба
Рођено 17 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана