Љепојевић: "Аргументи" настављају бити путоказ будућег кретања

СРНА
Foto: СРНА

БАЊАЛУКА - Часопис за друштвено политичка питања "Аргументи" научним радом наставља да даје многе одговоре који актуелној власти и свим људима из извршне, законодавне и судске власти могу бити путоказ будућег кретања, рекао је данас у Бањалуци главни и одговорни уредник часописа Милан Љепојевић.


Он је на конференцији за медије, поводом промоције 45. броја часописа, рекао да су "Аргументи" илустрација да је наука у служби свакодневног људског живота.

"Она даје своју смјерницу и визију развоја друштвеног и политичког, како Републике Српске, тако и БиХ, региона и свијета", рекао је ЛЈепојевић.

Он је рекао да су и у овом броју часописа објављени и радови двојице аутора из Руске Федерације.

Члан редакције "Аргумената" Саша Мићин рекао је да је 45. број часописа везан за актуелна дешавања са украјинском кризом.

"Ово све што се данас дешава у Украјини у ствари је само можда ерупција једног вулкана политичких дешавања који кухају посљедњих 15, 20 година", рекао је Мићин.

Члан редакције часописа Франц Сошња рекао је да се у "Аргументима" могу добити квалитетне информације до којих се у свакодневном информисању не може доћи.

Професор Филозофског факултета Универзитета у Бањалуци Бранимир Куљанин у 45. броју часописа "Аргументи" објавио је рад "З - За свијет без нацизма" са поднасловом "Руска војска поново ослобађа Европу од фашиста".

Куљанин је рекао да је Русија "трн у оку" Америци и Западу, јер је најбогатија земља свијета по природним ресурсима и кроз историју је увијек била заштитник и чувар малих и незаштићених народа.

Он сматра да је Украјина само полигон који користе Америка, Запад и НАТО пакт за рушење Русије.

"Поставио сам питање шта Срби треба да раде у свему што се сада догађа. Притисак је велики на господина Додика. Притисак је и на Србију велики. Моја порука је да нама није мјесто у Европској унији, да нам није мјесто у НАТО- пакту. Није нам мјесто на западу, него је мјесто Србије и Републике Српске у заједници са Русијом", рекао је Куљанин.

О најновијем броју "Аргумената" објављени су и говори српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика "Наша политика није опозиција, наша политика је Република Српска" и "СНСД - национално, политичко богатство српског народа".

Објављен је и говор предсједника ХДЗ БиХ Драгана Човића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана