Љекари УКЦ-а хитном интервенцијом спасили живот Словенцу

Срна
Foto: УКС РС

БАЊАЛУКА - Интервенцијом љекара Универзитетског клиничког центра (УКЦ) Републике Српске спасен је живот словеначком држављанину коме је хитно уграђен стент након што је примљен у ову здравствену установу са акутним инфарктом миокарда, саопштено је из УКЦ-а.

Како су навели, ријеч је о Станку Лорберну (64) из Марибора, који је јуче примљен са јаким болом у грудима, а збринули су га љекари Клинике за кардиологију, уградивши му стент у сали за катетеризацију срца.

"Већ данас Станко ће уз терапијске препоруке бити отпуштен на кућно лијечење. При поласку из наше установе похвалио је организацију рада, руководство на челу са Владом Ђајићем, комплетно особље Клинике за кардиологију, којом руководи Тамара Ковачевић Прерадовић, те захвалио доктору Бојану Станетићу и његовом тиму", наводи се у саопштењу.

Из УКЦ-а су навели и да се Лорберн изненадио опремљеношћу болнице, особљем и чињеницом да се ова установа ни по чему не разликује од болница у Словенији или Европи, чак је у неким сегментима и напреднија.

"Моја прва одлука била је да идем за Љубљану, али због хитности сам пребачен у Бањалуку. Сада схватам да је била погрешна замисао транспорта до Љубљане и да ми је живот био угрожен. Апелујем да моји земљаци, уколико се случајно затекну са сличним тегобама на овим просторима, имају повјерење у УКЦ Републике Српске јер су некад и минути пресудни", рекао је Лорберн.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана