Лијеп гест Приједорчанина: Душан Јанковић пронашао новчаник и вратио га власнику

GS
Лијеп гест Приједорчанина: Душан Јанковић пронашао новчаник и вратио га власнику

У мору суморних животних прича, вриједи издвојити и оне лијепе, које доказују да још има поштених људи.

Један од њих је конобар Душан Јанковић.

Он је пронашао новчаник и без икаквог двоумљења вратио га власнику Рајку Марићу, који га је заборавио у кафићу приликом измиривања рачуна.

Јанковићев гест веома је обрадовао Марића, не само због новца, већ и сачуваних докумената.

Марић је иначе из Горње Ламовите и, како каже, Душана није одраније познавао нити је био чест гост у кафићу у којем младић ради.

“Пио сам кафу с двије радне колегице и приликом плаћања, несвјесно сам оставио новчаник на столу. Послије тога сам обављао још неке послове у граду и тек када сам ушао у банку, схватио сам да немам новчаник. У њему је било око 600 КМ, као и лична документа, картица текућег рачуна и све оно што је уобичајено у новчанику”, присјећа се Марић који није ни слутио гдје се новчаник налази, све док му није зазвонио телефон.

“Једна од колегица с којима сам био на кафи, назвала ме и 
саопштила да се мој новчаник налази у кафићу ‘Парадоx’ гдје смо пили кафу. Вратио сам се назад и конобар ми га је дао. Био сам пријатно изненађен. Радује ме поступак овог младића као доказ његове емпатије, савјести и поштења”, додаје Марић.

Двадесеттрогодишњи Душан Јанковић четири године ради као конобар и каже да није раније имао сличних ситуација.

“Био сам у смјени када је господин дошао у друштву моје тетке и још једне радне колегице. Након попијене кафе, удаљили су се из локала. Када сам пришао столу за којим су сједили, уочио сам новчаник, а с обзиром да је близу цеста, свако је могао да искористи ситуацију у пролазу и да га узме. Провјерио сам садржај новчаника и када сам по документима видио чији је, одмах сам назвао тетку и даље је све прошло како треба”, рекао је Јанковић.

Како каже, није имао дилеме и сматра да би свако слично поступио на његовом мјесту.

“Радује ме да сам био у могућности да власнику вратим новчаник, јер искрено вјерујем да се добро добрим враћа. Поступио сам како бих волио да неко учини за мене, да је била обрнута ситуација”, закључује Јанковић, преноси портал Козарски.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана