Лазић : Неприхватљив захтјев за смјену министра Милуновића

Срна
Лазић : Неприхватљив захтјев за смјену министра Милуновића

БАЊАЛУКА - Републичка организација породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила сматра крајње неприхватљивим захтјев бораца сарајевско-романијске регије за смјену министра рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душка Милуновића, изјавио је Срни предсједник организације Вељко Лазић.

-Републичка организација даје пуну подршку Милуновићу, јер је досадашњим радом допринио унапређењу положаја борачке популације у Републици Српској - истакао је Лазић.

Борци сарајевско-романијске регије затражили су јуче смјену министра Милуновића, јер га сматрају одговорним за тежак положај борачке популације и како наводе „срамно повећање борачких накнада“.

Лазић је напоменуо да је захтјев за смјену Милуновића заснован на паушалним, а не стварним оцјенама рада и постигнутим резултатима ресорног министарства, које је у односу на ранији период значајно унаприједило материјално-социјални положај положај борачких категорија, у складу са финансијским могућностима буџета Републике Српске.

Према његовим ријечима, у буџету Републике Српске за идућу годину повећана су средства за борачко-инвалидску заштиту, а редовно се исплаћују инвалиднине, мјесечни и годишњи борачки додатак.

-Влада Републике Српске и ресорно министарство демобилисаним борцима који имају најмање 15 година пензионог стажа и 65 година живота признали су право на најнижу пензију у Републици Српској - рекао је Лазић.

Он је рекао да ресорно министарство интензивно ради на рјешавању проблема запошљавања дјеце погинулих бораца и да постоје најаве у Влади Републике Српске да се кредитним средствима коначно ријеши стамбено збрињавање борачких категорија у Републици Српској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана