Лакташи обиљежили Дан града; Предсједница Српске одликована "Златним грбом"

Срна
Foto: Срна

ЛАКТАШИ - Најмлађи град у Српској обиљежио је Свечаном академијом дан града. Лакташи, 23. април обиљежавају у знак сјећања на Дан ослобођења у Другом свјетском рату.

Статус града много значи Лакташима за будући развој, рекао је вечерас градоначелник Мирослав Бојић.

“Пуно значи и за реализацију различитих пројеката, прекограничну сарадњу, али и за приступ европским фондовима”, рекао је Бојић.

Он је подсјетио да је привреда у овом мјесту у прошлој години имала више од 1,6 милијарди КМ прихода, али и малу стопу незапослености, што им је омогућило статус града.

“Захвални смо Влади и српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику за подршку у реализацији капиталних инвестиција”, додао је Бојић.

Он је навео да је изградња модерног средњошколског центар један од капиталних пројеката који ће бити реализован.

Предсједнику Републике Српске Жељки Цвијановић данас је додијељен Златни грб града Лакташи поводом Дана града.

Цвијановићева је истакла да су Лакташи перспективан град који се развија уз помоћ институција Републике Српске и честитала је добијање статуса града, што ће, како је рекла, отворити нове перспективе.

Она је оцијенила да је локална управа показала велику агилност и спремност да делегира пројекте важне за развој Лакташа.

“Влада, предсједник Републике и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик ће чврсто стајати уз оно што јесу потребе свих локалних заједница у Републици Српској”, истакла је Цвијановићева на свечаној академији поводом Дана града Лакташи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана