Лакета: Учинићемо све да околина буде у безбједном амбијенту

Срна
Foto: срна

ТРЕБИЊЕ- Припадници Полицијске управе Требиње учиниће све да околина буде безбједна и поступаће сходно смјерницама из ресорног министарства које је подигло мјере безбједности на највиши ниво, рекао је начелник Управе Синиша Лакета.

"Учинићемо све да околина буде у безбједном амбијенту", рекао је Лакета, након информације о могућности угрожавања безбједности српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и његове породице од одређене групације.

Представљајући резултате рада Управе за претходна три мјесеца, Лакета се осврнуо на пожаре у источној Херцеговини, наводећи да накнадне информације о пожарима отежавају посао јер на мјесту догађаја не налазе материјалне доказе потребне у документовању кривичних дјела.

"На подручју Невесиња документовали смо људски фактор директно као извршиоца, на подручју Гацка се спроводе вјештачења, али постоји и онај дио кад људи узрокују пожар приликом чишћења њива и слично", рекао је Лакета и поручио пироманима који уништавају природу да ће бити документовани.

Безбједност на подручју Управе за протекла три мјесеца оцијенио је задовољавајућом с обзиром на мањи број кривичних дјела, нарушавања јавног реда и мира и друге параметре. Лакета је указао да је евидентан раст саобраћајних незгода за три одсто, те за празничне дане најавио појачано присустви полиције и осталих видова саобраћајне контроле.

Начелник Сектора полиције Миодраг Јанковић рекао је да се у овом периоду догодило 69 саобраћајних незгода, а да су три имале за посљедицу три погинула лица. Забиљежено је и 45 нарушавања јавног реда и мира, што је мање за 21 прекршај него у истом периоду претходне године.

Начелник Сектора криминалистичке полиције Велибор Вукоје рекао је да је у претходна три мјесеца забиљежено 46 кривичних дјела, 33 одсто мање него у истом периоду лани, а да је коефицијент укупне расвијетљености 86,7 одсто.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана