Кузмановић: Споразум са Универзитетом "Апеирон" доприноси развоју науке

Срна
Foto: срна

БАЊАЛУКА - Споразум о сарадњи између Академије наука и умјетности Републике Српсе (АНУРС) и Универзитета "Апеирон" од изузетног је значаја јер доприноси општем развоју науке, изјавио је након данашњег потписивања споразума предсједник АНУРС Рајко Кузмановић.

Кузмановић је новинарима у Бањалуци рекао да је АНУРС опредијељен за сарадњу са другим институцијама, наводећи да АНУРС има потписане споразуме о сарадњи са 12 европских академија и пет научних институција Републике Српске.

"Мислим да смо на правом путу да Академија мора да развија дух и стваралаштво код нашег народа. Академија и научници у Академији имају домовину и обавезу да служе тој домовини", истакао је Кузмановић.

Ректор Универзитета "Апеирон" Санел Јакуповић рекао је да је с циљем квалитетног образовања потребно обезбиједити квалитетан кадар.

"То обезбјеђујемо квалитетом научних истраживања. Потребна нам је додатна сарадња са свима који испоручују научне спознаје и истраживања. У том погледу АНУРС је најзначајнији фактор који нам може пружити такву подршку", истакао је Јакуповић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана