Купрешаковић: Потребна подршка Фронтекса у борби против прекограничног криминала

Срна
Foto: Срна

САРАЈЕВО- Директор Граничне полиције БиХ Мирко Купрешаковић поручио је данас да је Фронтекс најзаслужнији за безбједност и функционалне спољне границе и да БиХ треба њихову подршку у борби против прекограничног криминала, те да се нада да ће то бити и остварено.

На састанку са официром за везу Фронтекса за Црну Гору, БиХ и Србију са сједиштем у Београду Богданом Живаљевићем, Купрешаковић је разговарао о безбједносној ситуацији у регији и размијенио искуства и информације у контексту преговора између БиХ и ЕУ о оперативним активностима Фронтекса, саопштено је из Граничне полиције.

Купрешаковић је захвалио Живаљевићу за отвореност за сарадњу која је изузетно важна за земље региона, те истакао да се БиХ посљедњих година интензивно бори против криминалних група у вези са кривичним дјелима кријумчарење и трговина људима.

"Гранична полиција континуирано ради на сузбијању незаконитих миграција и пресијецању ланца криминалних група, а успјешна сарадња на нивоу БиХ и међународном нивоу један је од главних стратешких циљева", рекао је Купрешаковић.

На састанку је исказана отвореност и спремност за наставак успјешних пословних односа и јачање сарадње.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана