Кукољ: Одлука хрватских власти - увреда за српске жртве рата

Срна
Кукољ: Одлука хрватских власти - увреда за српске жртве рата

БАЊАЛУКА - Предсједник бањалучког Удружења логораша Другог свјетског рата Добрила Кукољ истиче да одлука хрватских власти да предсједнику Србије Александру Вучићу забране посјету Јасеновцу представља увреду за све српске жртве Јасеновца и осталих стратишта усташких логора у Независној Држави Хрватској.

Кукољева је рекла Срни да је оваква одлука неприхватљива и да је незамисливо да данашња Хрватска, која је чланица ЕУ, забрани било ком грађанину, а поготово државнику посјету највећем стратишту српског народа у Другом свјетском рату.

"За историју кажу да је учитељица живота, зато је важно да младе генерације добро познају своју историју да би сачувале од заборава страдање Срба, Јевреја, Рома и антфашиста у систему усташког логора Јасеновац и да не дозволе да се овакво зло понови било коме", истакла је Кукољева.

Кукољева, која је преживјели затвореник логора Јасеновац, поручила је да савремени свијет више не смије дозволити да се потегне "зарђали нож и маљ" према било ком народу у свијету.

Предсједник Србије Александар Вучић планирао је јуче да посјети Јасеновац и Пакрац, али хрватске власти му нису дозволиле улазак у ту земљу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана