Кров над главом бившем борцу који је донирао бубрег

Срна
Foto: Срна

УГЛЈЕВИК - Цвјетко Ћирић, борац протеклог Одбрамбено-отаџбинског рата из Богутовог Села, који је и донор бубрега, ускоро ће добити кров над главом, а акцију да се скући овај хумани човјек покренуо је начелник Угљевика Василије Перић са Удружењем жена “Рудар”, на иницијативу одборника Скупштине општине Угљевик Радивоја Спасојевића и уз подршку људи добре воље.

Перић је истакао да је Ћирић научио од малих ногу да ништа није прече од човјека и његовог живота, те да је први пут када му се указала прилика да помогне, без размишљања одлучио да Зорици Докић из Милиног Села код Лопара дарује бубрег.

Перић је додао да ће за изградњу куће Ћирићу из буџета општине Угљевик бити издвојено 10.000 КМ, те да ће локална власт учинити све што још буде потребно да се он што прије усели у свој дом.

Ћирић је истакао да није даровао бубрег да би имао имао било какву корист, али да није могао да одбије помоћ и подршку добрих људи да се од посљедица трансплатације опоравља у пристојим условима.

“Не само што сам даровао бубрег, већ ћу завјештати да послије моје смрти моји органи буду узети за продужетак живота људи прије свега младих”, рекао је Ћирић новинарима.

Предсједник Удружења жена “Рудар” Цвјетана Драгоњић, која је заједно са начелником општине Угљевик, посјетила локацију изградње куће, истакла је да су чланице Удружења покренуле акцију и прикупиле 19.500 КМ.

“Цвјетко Ћирић је заслужио да га подржимо и велико хвала свима који су донирали новац за изградњу његовог стамбеног објекта”, рекла је Драгоњићева.

Радивоје Спасојевић, одборник Скупштине општине Угљевик, мјештанин Богутовог Села, које је у одбрани Републике Српске дало највише живота са подручја Угљевика, рекао је да му је срце пуно радости што су се дивног човјека на најљепши начин сјетили људи добре воље.

“Захвалан сам свима који подржавају нешег Ћиру, а посебно нашим Угљевичанима, који су познати по хуманости”, нагласио је Спасојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана