Кривичне пријаве због рушења Ванековог млина

СРНА
Foto: СРНА

БИЈЕЉИНА - Градоначелник Бијељине ЛЈубиша Петровић најавио је да ће Градска управа сутра поднијети кривичну пријаву Окружном јавном тужилаштву против одговорних и службених лица која су срушила Ванеков млин, који је под заштитом Завода за културно-историјско насљеђе Републике Српске.

Сви објекти Ванековог млина уз улицу били су под заштитом Завода за културно историјско насљеђе Републике Српске, рекао је Петровић и додао да онај ко је прекорачио надлежности и уништио ову грађевину треба да одговара.

Петровић је на данашњој конференцији за новинаре навео да ће сарађивати са Тужилаштвом у истражњим радњама да би се утврдиле све чињенице.

Он је најавио да ће упутити иницијативу Министарству за просторно уређење, грађевинарство и екологију Српске да се у новом пројекту уради реплика фасаде Ванековог млина.

Руководилац градског Одјељења за просторно уређење и урбанизам Борјан Максимовић рекао је да је ово одјељење донијело рјешење о уклањању објеката који нису под заштитом, а да инвеститор у захтјеву није ни тражио уклањање заштићених објеката.

Начелник градског Одјељења за инспекцијске послове Предраг Петричевић рекао је да им је ово градилиште 17. марта пријавио заступник предузећа "Павгорд", на основу рјешења које је издало градско Одјељење за просторно уређење, а да је 31. марта надлежни инспектор уочио да је и дио објекта који је под заштитом порушен и да је обавијештен надлежни републички инспектор.

Адвокат Милош Стевановић, затупник компаније "Павгорд", рекао је Срни да је све ово што је ова компаније урадила на локцији Ванековог млина урађено у складу са одобрењем за уклањање објекта и са пројектном документацијом који су одобриле све надлежне институције.

"Компанија Павгорд остаје у потпуности посвећена поштовању свих локалних и републичих прописа и све оно што ради, ради у складу са законом, што ће чинити и убудуће", навео је Стевановић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана