Кришто: За БиХ изузетно важно да у марту добије одлуку о отварању приступних преговора са ЕУ

Срна
Foto: Срна

САРАЈЕВО - Предсједавајућа Савјета министара Борјана Кришто истакла је данас на састанку у Сарајеву са њемачким државним министром за Европу и климу Аном Лирман да је од изузетног значаја за БиХ да на предстојећем састанку Европског савјета у марту добије одлуку о отварању приступних преговора.

С тим циљем, како је навела, Савјет министара остаје фокусиран на испуњавање неопходних реформи из осам плус један услова, односно на 14 кључних приоритета из Мишљења Европске комисије.

Криштова је захвалила Њемачкој за снажну подршку европској перспективи БиХ, саопштено је из Савјета министара.

Она је Лирманову упознала о активностима које се спроводе у вези с израдом плана реформи за план раста за западни Балкан.

Криштова је упознала Лирманову и о активном развоју модерног, конкурентског, еколошки и климатски одрживог енергетског система.

Она је нагласила да се само кроз отворени дијалог и консензус у доношењу одлука од институција и тијела власти БиХ те поштивањем уставне структуре и надлежности институција на свим нивоима власти може обезбједити трајна стабилност, просперитет и провођење неопходних реформи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана