Кришто: Огроман допринос жена у изградњи друштва

СРНА
Кришто: Огроман допринос жена у изградњи друштва

САРАЈЕВО - Предсједавајућа Савјета министара Борјана Кришто честитала је свим женама у БиХ 8. март - Међународни дан жена, истичући да је то прилика да се сви присјете огромног доприноса жена у изградњи друштва, те да се охрабре да активније учествују у јавном животу, саопштено је из Савјета министара.

"Потврђујући изнова своје залагање за поштовање традиционалних европских вриједности које су темељ наших идентитета и доприносе напретку и развоју наше заједнице, требамо имати у виду како је управо једна од тих вриједности и родна равноправност", поручила је Криштова у честитки поводом 8. марта.

Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Денис Звиздић, поводом 8. марта, упутио је подршку свима који се боре против насиља над женама.

"Нажалост, и данас, у 21. вијеку, свједоци смо мржње и насиља које на сваки начин морамо спријечити", поручио је Звиздић у честитки.

Наводећи да је 8. март, али и сваки други дан за подсјећање на праведну борбу на путу ка равноправности жена, Звиздић је истакао да жене имају велики значај у свим сегментима друштва, саопштено је из Парламентарне скупштине БиХ.

"Наше друштво треба више жена у свим сферама рада, јер њихово присуство и рад ће допринијети да свијет у којем живимо буде љепши, напреднији и хуманији", закључио је Звиздић

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана