Кресојевић: Министре, дугујете одговор, а од октобра и 10 темеља за куће младим брачним паровима

ГС
Кресојевић: Министре, дугујете одговор, а од октобра и 10 темеља за куће младим брачним паровима

Прије више од 30 дана упутио сам Парламенту БиХ иницијативу за измјену закона којом би се омогућио поврат ПДВ-а на прву стамбену јединицу. Међутим, до данас нисам добио никакав одговор, па позивам министра финансија и трезора господина Срђана Амиџића да одговори када ће прихватити ову иницијативу и упутити измјену закона у парламентарну процедуру, рекао је бањалиучки градски менаџер Бојан Кресојевић.

- Министре, дугујете одговор када ће грађани добити поврат ПДВ-а на прву стамбену јединицу. А од октобра ћете дуговати 10 темеља за кућу младим брачним паровима – поручио је Кресојевић са свог Инстаграм профила.

Он је додао да ће одгађање усвајања овог закона ускратити право на поврат ПДВ-а онима који се сада налазе у потреби неодложног рјешавања стамбеног питања.

- Министар Амиџић се, умјесто рјешавања својих задатака, позабавио како зауставити подјелу бесплатних плацева младим брачним паровима у Бањалуци. Али нећете у томе успјети, ваши студенти ће вам задати задатак за који немате рјешење! Јер ово није питање политике, ово је питање повјерења младих људи у свој град и своју државу – закључио је Кресојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана