Крајишници у Чикагу прикупили помоћ за самохрану мајку петоро дјеце

Срна
Крајишници у Чикагу прикупили помоћ за самохрану мајку петоро дјеце

ЧИКАГО - Крајишници у Чикагу и њихови пријатељи прикупили су новац за помоћ породици Жељке Томашевић Келевуа, самохране мајке петоро дјеце који живе у Бачком Соколцу, речено је Срни у "Удружењу крајишких Срба "Прело" у Чикагу.

Чланови "Прела" су прикупили 1.090 долара помоћи породици Жељке Томашевић Келевуа, која је послије изненадне смрти супруга остала да сама брине о петоро дјеце.

Ова породица данас живи у Бачком Соколцу, а поријеком је са Баније и Кордуна.

Новац је прикупљен на прослави славе Удружења чиме је завршило активности за ову годину и обиљежило 20 година рада.

Генерални конзул Србије у Чикагу Дамјан Јовић, који је био на слави Удружења Светог апостола Луке, пренио је окупљенима да ће Крајина живјети докле њихова дјеца и унуци знају одакле потичу.

"С обзиром на то да су они сада амерички држављани и не могу баш на такав начин да буду прогоњени као што сте ви били, даће Бог да неко наредно прело и они обиљежавају тамо одакле сте протјерани", поручио је Јовић.

Удружење крајишких Срба "Прело" из Чикага донирало је ове године и средства за обнову Храма Светог архангела Михаила и парохијског дома у Отишићу, у Далмацији и на тај начин су чланови послали поруку да се родна груда не заборавља без обзира, гдје данас живе.

Славски колач је освештао свештеник Немања Тешић, старјешина храма Светог Николе у насељу Лајонс поред Чикага, у чијој је свечаној сали славље и одржано.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана