"Котлићијада и поткозарске игре" у Крајчиновцима код Градишке (FOTO)

Милан Вујић
"Котлићијада и поткозарске игре" у Крајчиновцима код Градишке (FOTO)

ГРАДИШКА - Котлићијада, поткозарске и сеоске игре које су данас одржане на излетишту код старе воденице у Крајичиновцу у МЗ Врвашка код Градишке привукле су више од хиљаду посјетилаца.

Организована су појединачна такмичења у обарању руку, борбама на балвану изнад воде, бацање камена с’ рамена, пењању уз бандеру, гурању роло бале сијена, те екипно такмичење у потезању конопца и гурање у колицима за парове.

У сеоском играма учествовало је више од 200 такмичара, док се у прављењу рибљег и ловачког котлића такмичило 27 тимова.

Ове године по први пут организоване су поткозарске дјечије игре и цјелодневна радионица за малишане уз аутентичне природне материјале са тог подручја.

– Традиционално организујемо ову манифестацију. Већ сада, почели смо припрема за наредну сезону. Одлучни смо да програм обогатимо, окупимо још више учесника и осталих мјештана Врбашке и сусједних села – истакао је предсједник МЗ Врбашка Илија Грбић.

Према ријечима Грбића циљ ових манифестација да се људи друже, врате природи и својим коријенима, те да су увјерени да ће их сваке године бити све више.

Организатори манифестације били су Удружење “Еко- воденица“ Крајчиновац и Туристичка организација Градишка, а генерални покровитељ је Град Градишка.

-Градска управа је одлучна да константно гради инфраструктуру, нарочито путеве, како би велике туристичке могућности биле што боље искориштене – рекао је градоначелник Градишке Зоран Аџић.

Организатор манифестација, Удружење „Еко воденица Крајчиновци – Врбашка“, за најбоље у спремању котлића обезбиједио је пехаре и поклон котлиће, а најбољим екипама и такмичарима у свим дисциплинама сеоских игара припале су и новчане награде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
Рођено 15 беба
Рођено 15 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана