Кострешевић кандидат за директора Полиције Српске

Срна
Кострешевић кандидат за директора Полиције Српске

БАЊАЛУКА- Независни одбор за избор директора Полиције Републике Српске једногласно је данас одабрао Синишу Кострешевића за кандидата на ову функцију, саопштено је из Народне скупштине Републике Српске.

Чланови Независног одбора доставили су допис Министарству унутрашњих послова Републике Српске у којем су од ресорног министра затражили мишљење о одабраном кандидату за директора Полиције Републике Српске.

У саопштењу се наводи да Независни одбор наставља активности на спровођењу процедуре избора директора Полиције Републике Српске на начин како је то прописано Законом о полицији и унутрашњим пословима.

"Ова процедура подразумијева прибављање мишљења министра унутрашњих послова о одабраном кандидату за директора, те предлагање Влади Републике Српске кандидата за директора Полиције", додаје се у саопштењу.

Сједници је предсједавао предсједник Независног одбора Гојко Павловић, а присуствовали су чланови Миле Тадић, Жељка Милеуснић, Јово Марковић, Лана Оро, Раденко Вујасин и Саша Топић.

Према Закону о полицији и унутрашњим пословима Независни одбор организује и руководи процесом избора, именовања и разрјешења директора и замјеника директора Полиције Републике Српске на начин доступан јавности.

Директора и замјеника директора именује Влада Републике Српске на период од четири године на приједлог Независног одбора по спроведеном конкурсу, са могућношћу поновног избора, наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана