Кострешевић: Циљ нам је да приближимо полицију још више грађанима

Срна
Foto: srna

ДОБОЈ- У Добоју је данас одржан тактичко-технички збор Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске на којем су грађанима приказана средства, опрема и наоружање службеника МУП-а, Специјалне антитерористичке јединице, Жандармерије и редовне полиције.

Тактичко-техничком збору присуствовао је и директор полиције Српске Синиша Кострешевић, који је рекао да је приказана опрема којом полицијске снаге располажу, као и остварени напредак посљедњих 30 година у тактичком и техничком смислу.

"Оваква дешавања су врло занимљива млађој популацији, нарочито дјеци, и нама је циљ да приближимо полицију још више грађанима", рекао је Кострешевић новинарима. Градоначелник Добоја Борис Јеринић каже да је захваљујући сарадњи Градске управе Добоја са добојском Полицијском управом много урађено да се поправи квалитет рада полицијских службеника с циљем повећања безбједности грађана.

Начелник Полицијске управе Добој Слободан Радинковић рекао је да је на подручју које покрива ова управа стање безбједности задовољавајуће. Он је рекао да је задовољан што је на данашњем тактичко-техничком збору присуствовало око 2.000 Добојлија, првенствено малишана.

"Основни циљ је да приближимо наш рад грађанима, а циљна група су нам и будући студенти, односно ђаци који завршавају средњу школу како би се опредијелили за полицијски посао", рекао је Радинковић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана