Костајница финансијски помогла Љубињу

СРНА
Foto: Aгенције

КОСТАЈНИЦА - Општина Костајница помогла је Љубиње са 3.000 КМ и новац је већ уплаћен на рачун, изјавио је данас Срни начелник Никола Јањетовић, који је посјетио ту херцеговачку општину након земљотреса.

Јањетовић је истакао да је буџет ове локалне заједнице скроман и да разумију шта значи саосјећање и када људи помогну будући да је и Костајница раније била погођена земљотресом.

"Љубиње се налази у истој ситуацији у којој је била и Костајница, понудили смо скромну помоћ, колико смо могли да одвојимо у постојећој ситуацији", рекао је Јањетовић који се у ЛЈубињу састао са начелником те општине Стевом Драпићем.

Он је додао да су се потрудили да помогну у невољи и размијене искуства, како би им олакшали ситуацију након земљотреса.

Према његовим ријечима, сада је у ЛЈубињу ситуација мирна, али има штете.

"Обишли смо зграду општине која је, као и код нас у Костајници, објекат грађен за вријеме Аустро-Угарске и отприлике су иста оштећења као код нас", рекао је Јањетовић.

Он је додао и да је једина банка привремено затворена због оштећења објекта у земљотресу.

Јањетовић је навео да је у току формирање комисија које ће изаћи на терен да изврше процјену штете, а Дирекција за обнову и изградњу ће бити дио тимова за процјену штете.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана