Кошарац: Показана одговорност према домаћим привредницима

Srna
Foto: Arhiva

САРАЈЕВО - Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац поздравио је опредјељење Савјета министара да подржи одлуке о распореду грант средстава за подршку сајамским и другим манифестацијама и активностима у БиХ и иностранству.

 

Одлукама је дефинисано да се средства у износу од 400.000 КМ додијеле за подршку организаторима сајамских и других манифестација и активности у земљи, а 350.000 КМ за сајмове у иностранству, саопштено је из Министарства спољне трговине и економских односа у Савјету министара.

"Усвајањем поменутих одлука, Савјет министара показао је адекватну политику и одговорност према домаћим привредницима, те подржао њихова настојања да у што бољем свјетлу представе производе из Републике Српске и Федерације БиХ /ФБиХ/ на домаћем и иностраном плану", истакао је Кошарац.

Он је навео да су одлуке креиране на темељу ширег круга консултација са надлежним институцијама у Републици Српској и ФБиХ, те привредним коморама.

"Цијенимо да ће домаћи привредници на адекватан начин искористити одобрена средства како би промовисали производе из Српске и ФБиХ у земљи и иностранству", поручио је Кошарац.

Он је најавио да ће у наредном периоду, у партнерству и сарадњи са владама Републике Српске и ФБиХ, те надлежним ентитетским институцијама, дефинисати посебне секторе којима су потребна значајна средства за презентацију на домаћем и иностраном тржишту.

"У предстојећем периоду ћемо интензивно разговарати са надлежним ентитетским институцијама и представницима привредних комора о значају сајамских манифестација. Инсистираћемо на томе да се посебна пажња посвети резултатима сајмова и питању да ли домаћи привредници остварују потребне бенефите у том контексту", закључио је Кошарац.

Одлуке су усвојене на данашњој сједници Савјета министара, на приједлог Министарства спољне трговине. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана