Корпорација LKQ поново осмишљава свој корпоративни идентитет да би одразила своју улогу лидера на тржишту замјенских резервних дијелова за аутомобиле

ГС
Корпорација LKQ поново осмишљава свој корпоративни идентитет да би одразила своју улогу лидера на тржишту замјенских резервних дијелова за аутомобиле

ЦУГ, ШВАЈЦАРСКА - Компанија LKQ Europe представила је свој нови лого и бренд који одражавају њену позицију као глобалног и иновативног лидера на европском тржишту замјенских резервних дијелова за аутомобиле.

Ново брендирање у цијелој групи ће омогућити LKQ корпорацији и њеним подружницама широм свијета да се међусобно приближе. 

Такође ће омогућити корпорацији LKQ да привуче и задржи најбоље купце, те да одражава различитост и интегритет корпорације LKQ и њених запосленика. 

Као дио свог сталног пута ка ширењу, интеграцији и трансформацији, корпорација LKQ је развила нови корпоративни бренд и идентитет који ће помоћи у остварењу усклађеног бренда и подржати изградњу културе једне корпорације у свим европским јединицама.

Корпорација LKQ је ушла на европско тржиште 2011. године аквизицијом компаније Euro Car Parts у Уједињеном Краљевству. 

Отад је корпорација LKQ купила преко 80 компанија у више од 20 европских земаља. 

Компанија ће имплементирати нови корпоративни идентитет у наредним мјесецима.

"Да бисмо остали лидер на тржишту замјенских резервних дијелова за аутомобиле, вјерујемо да је неопходно да развијамо и улажемо у наш корпоративни дизајн и репутацију. Намјеравамо изградити снажан и инспиративан глобални бренд који не само да одражава нашу историју, већ и наше будуће пословне моделе који дају већу вриједност купцима широм Европе", изјавио је Арнд Франз, генерални директор за LKQ Europe. 

"Снажна репутација је такође кључна за привлачење најбољих талената на тржишту. Изградња снажног бренда послодавца помоћи ће у стварању позитивне климе и изградњи наше репутације као модерног, прогресивног предузећа и послодавца по избору."

Корпорација LKQ је основана 1998. године и од тада не престаје да иде напријед, с опредјељењем за континуирано усавршавање, проналажење креативних рјешења и прилагођавање конкурентном окружењу које се стално мијења. 

Када је корпорација LKQ првобитно основана, направила је револуцију у индустрији дијелова нудећи висококвалитетне аутомобилске дијелове по одличној вриједности. 

Три слова LKQ значе ' Like-Kind-Quality ' (иста врста квалитете), одражавајући ову визију. 

Током времена је корпорација LKQ еволуирала и постала водећи добављач алтернативних и специјалних дијелова за поправак и додатне опреме за аутомобиле и друга возила с јединицама у Европи, Сјеверној Америци и Тајвану. 

Уз то, значење она три симболична слова је такође еволуирало на други ниво: ‘Leadership. Know-how. Quality’(Лидерство-Знање-Квалитет). Ова фраза прецизније преноси кључну улогу коју је корпорација LKQ одиграла у обликовању околине за индустрију замјенских резервних дијелова за аутомобиле и рециклажу аутомобила.

"Сад смо глобална компанија, која се састоји од више од 270 аквизиција које нуде замјенске резервне дијелове за аутомобиле и специјална рјешења за наша четири кључна сегмента у Сјеверној Америци, Европи, специјалностима и самоуслужним сервисима. 

С хиљадама колега широм свијета, ми смо динамичан и подузетнички тим, а наш идентитет то треба да одражава", изјавио је Доминик Зарконе, предсједник корпорације LKQ и генерални директор. 

"Еволуција нашег логотипа и подржавајући корпоративни идентитет неће само подржати ову нову еру пословања, већ ће такође помоћи у стварању позитивног погледа, изградњи и учвршћивању наше репутације као савремене компаније и послодавца по избору."

Приближно 46.000 запосленика у корпорацији LKQ опслужује купце у 26 земаља. 

Својим купцима нуди широку палету ОЕМ рециклираних и замјенских резервних дијелова, замјенских система, компоненти, опреме и услуга за поправак, те додатке за аутомобиле, камионе, рекреацијска и спортска возила.

О компанији LKQ Еуропе

LKQ Europe, подружница корпорације LKQ, са сједиштем у Цугу у Швајцарској, водећи је дистрибутер замјенских дијелова за аутомобиле, комерцијална комби возила и индустријска возила у Европи. 

Тренутно запошљава око 26.000 људи са мрежом од преко 1.000 филијала и приближно 6,1 милијарду долара прихода у 2021. години. 

Организација снабдијева више од 100.000 независних радионица у више од 20 европских земаља.

Групацију чине: Euro Car Parts, LKQ Fource, групација RHIAG, Elit, LKQ CZ, SiM Impex и групација STAHLGRUBER, као и компанија специјализована за рециклажуAtracco. LKQ има и мањински удио у групацији Mekonomen.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана