Корона током три дана потврђена код 36 људи, преминуло троје

ГС
Корона током три дана потврђена код 36 људи, преминуло троје

БАЊАЛУКА – Вирус корона у протекла три дана у Републици Српској потврђен је код 36 особа, а Институту за јавно здравство РС пријављена је смрт троје људи.

Преминула су два мушкарца и једна жена, старије животне доби, из Бањалуке, Приједора и Чајнича.

У овом периоду у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама „Свети Врачеви“ у Бијељини и „Свети Лука“ у Добоју обављено је тестирање 344 лабораторијска узорка.

Према мјесту пребивалишта, у петак је пријављена зараза код 12 особа из Бањалуке, пет из Добоја, по четири из Модриче и Требиња, двије из Бијељине и по једна из Вишеграда, Источног Новог Сарајава, Новог Горажда, Сокоца, Станара и Шипова.

 У суботу и  недјељу пријављене су двије особе из Бијељине и једна из Бањалуке.

Када је ријеч о зараженима, ради се о 13 мушкараца и 23 жене.

До сада је у Републици Српској потврђено 111.606 случајева вируса корона, а преминуло је 6.327људи. Тестиране су 417.703 особе.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 129, и то у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 60, а у осталим болницама 69. На респиратору је 12 особа - 10 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, двије у осталим болницама.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана