Кориштење СМС сервиса смањује гужве за издавање личних докумената

ГС
Кориштење СМС сервиса смањује гужве за издавање личних докумената

Полицијска управа Фоча обавијестила је грађане, како би избјегли гужве на локацији за издавање личних докумената, да могу користити СМС сервис Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске, путем којег је могуће извршити провјеру у регистрима овог министарства.

Предуслов за коришћење СМС сервиса јесте да грађанин лично пријави свој број телефона код полицијске станице у склопу Полицијске управе Фоча, у чијој надлежности има пријављено пребивалиште или боравиште.

Слањем СМС поруке на број 091 110 122 грађани могу да изврше провјеру у регистрима МУП-а које подразумијевају: увид у статус докумената (лична карта, возачка дозвола, путна исправа), регистрацију моторних возила, новчане казне и уплате (појединачне новчане казне по броју прекршајног налога, као и све неплаћене новчане казне), те казнене бодове.

Такође је могуће извршити и пријаву на сервис ради обавјештења о истеку важења докумената, регистрације и престанку важења изречених казнених бодова.

Грађани се могу пријавити да путем СМС сервиса добијају обавјештења за све наведене сервисе или појединачне, као и за одјаве са сервиса које могу бити појединачне или за све наведене информације.

Сервис је омогућен за сва три мобилна оператера који пружају услуге у Републици Српској, а цијена СМС поруке је 0,10 КМ, саопштено је из Полицијске управе Фоча.

Све детаљне информације о намјени и кориштењу СМС сервиса доступне су на интернет сајту Министарства на адреси www.mup.vladars.net

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана