Конвој са 54 шлепера помоћи из Сарајева кренуо ка Турској

GS
Foto: Printscreen

Конвој помоћи од укупно 54 шлепера кренуо је вечерас из Сарајева према Турској. Данима је помоћ у организацији Помози.ба прикупљана на више локација, а народ Босне и Херцеговине положио је тест хуманости - прикупивши тоне и тоне најпотребнијег за угрожена подручја.

Шлепери су вечерас кренули из сарајевског насеља Рајловац, а ићи ће до турског града Идирне, гдје ће помоћ преузети АФАД који ће наставити дистрибуцију према градовима који су погођени земљотресом.

У шлепере су на стотине вриједних волонтера упаковали храну, воду, хигијенске потрепштине, гријалице, агрегате, вреће за спавање, шаторе, потрепштине за бебе и оне најмлађе.

Минимална вриједност прикупљене помоћи процјењује се на шест милиона КМ, а вечерашњем испраћају је присуствовао и турски амбасадор у Босни и Херцеговини, као и одређени број грађана.

Шта је сада најпотребније и какви су даљњи планови Удружења Помози.ба?

Предсједник Удружења Помози.ба Елвир Каралић поручује да се наставља са акцијом, те подцртава шта би сада било од посебне помоћи, пише Н1.

“До сада на то нисмо обратили пажњу, а нисмо имали донације тога – ради се о играчкама за дјецу. У наредним периодима апелујемо на такве донације. У плану је уједно и набавка стамбених контењера, у преговору смо са неколико турских и бугарских фирми. У плану нам је да осигурамо по 100 контењера, како за Турску, тако и за Сирију”, појаснио је Каралић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана