Конфуцијев институт: Студијска посјета Кини прилика за сарадњу

Срна
Конфуцијев институт: Студијска посјета Кини прилика за сарадњу

БАЊАЛУКА - Студијска посјета Кини показује посвећеност Универзитета у Бањалуци да се студентима на првој години омогући одлазак у земљу гдје на лицу мјеста могу искусити све оно о чему су учили, а то је и прилика за сарадњу и размјену искустава, изјавила је директор Конфуцијевог института Љиљана Стевић.

Стевићева је рекла да је посјета уприличена на Универзитету за технологију и образовање у Тјенђину (ТУТЕ) који је у сарадњи са Институтом организатор студијског путовања.

- Ово и слична студијска путовања требало би да буду и подстицај за будуће студенте који одаберу Универзитет у Бањалуци - поручила је Стевићева.

Према њеним ријечима, значајан је и допринос професора који су боравили у Кини и на најбољи начин представили катедре и факултете, те директно са кинеским партнерима разговарали о могућностима сарадње и размјене, као и заједничком истраживачком и научном раду.

- Надамо се да је ово само почетак и да ће се и остали професори заинтересовати, те да ћемо јачати сарадњу научне размјене са једном од водећих земаља у свијету гдје образовање представља најважнију тачку даљег развоја појединца и друштва - нагласила је Стевићева.

Током трајања путовања, организована су предавања, радионице и културолошке посјете најважнијим културним садржајима у Пекингу и Тјенђину. 

За студенте синологије и полазнике курса на Конфуцијевом институту организовани су часови кинеског језика са изворним говорницима.

Студијско путовање у Кину за студенте студијског програма Синологија, полазнике Конфуцијевог института и професоре бањалучког Универзитета одржано је од 29. јуна до 8. јула.

У Кини је боравило 10 професора и 10 студената и полазника курса кинеског језика.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана