Конференција „Млади у Републици Српској, наша садашњост“

ГС
Foto: Министарство породице, омладине и спорта

БАЊАЛУКА - Министарство породице, омладине и спорта организује сутра конференцију „Млади у Републици Српској, наша садашњост“, с циљем да из различитих углова јавности и младим људима представи програме и могућности за успјешан развој предузетништва младих људи, економског осамостаљивања, конкурентности на тржишту да их упозна са могућностима које им се нуде.

„Бавимо се младим људима у садашњости да бисмо могли очекивати бољу будућност. Желимо да представимо младим људима све могућности које су им на располагању, да их упознамо са примјерима добре праксе и на тај начин мотивишемо да остварују своје жеље и развијају потенцијале“ – рекла је министар породице, омладине и спорта, Соња Давидовић. 


Конференција ће бити реализована у оквиру три панел дискусије и то „Подршка развоју омладинског предузетништва, као подршка останку младих у Републици Српској“, „Популациона политика и млади“ и „Значај и оправданост формирања одјељења спортске гимназије за унапређење услова за развој младих спортиста“.

Према њеним ријечима, намјера Министарства је да из различитих сегмената живота младог човјека понуди могућности за напредак, остварење планова и жеља и у коначници планирања будућности и формирања породице у Републици Српској. 


„ Позвали смо драге госте из Србије, министра Вању Удовичића, помоћника министра у Министарству за бригу о породици и демографију Србије, Александру Чамагић, руководство Републике Српске и представнике институција које  могу дати директне одговоре младим људима које очекујемо у публици, а жеља нам је да са конференције оду са  позитивним ставом према пословном, друштвеном и породичном окружењу у Републици Српској“ – наглашава Давидовић.


Једнако су, како каже, важни сви сегметни развоја и живота младог човјека од школовања, бављења спортом, запослења и у коначници формирања породице и зато ова конференција нуди могућности, а уз конструктивне приједлоге стручњака који ће учествовати као панелисти и конкретне пројекте који ће допринијети побољшању животног стандарда младих у Републици Српској.

То је и један од главних циљева Омладинске политике Републике Српске за период 2022 – 2026.година, која је у завршној фази израде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана