Конференција "Балкан на раскршћу" у Бањалуци: Учесници Баздуљ, Скоко, Вуковић, Папић...

ГС
Foto: ГС

БАЊАЛУКА - Конференција "Балкан на раскршћу" окупиће сутра у Бањалуци угледне универзитетске професоре, политикологе, новинаре и писце из Републике Српске, ФБиХ, Србије и Хрватске који ће разговарати о будућим односима у БиХ након октобарских избора те посљедицама руско-украјинског сукоба на наш регион.

На скупу који организује Центар за политичку анализу из Бањалуке у партнертству са "Гласом Српске" биће одржана два панела, а уводничари су Ђорђе Вуковић, професор на Факултету политичких наука у Бањалуци, Божо Скоко са Факултета политичких знаности у Загребу, политиколог из Београда Деспот Ковачевић, један од најпознатијих писаца у региону и колумниста "Гласа" Мухарем Баздуљ, уредник портала поскок.инфо Иван Шушњар и Горислав Папић, уредник на Радио-телевизији Србије.

Циљ конференције је, како поручују организатори, отварање широке јавне дебате о темама значајним за друштво у цјелини са посебним нагласком на горућа политичка и економска питања како код нас, тако и у цијелом свијету. План је да буде одржана серија сличних конференција широм Републике Српске на којима ће истакнути интелектуалци у отвореном разговору покушати доћи до одговора на нека од најважнијих питања.

Конференција у Бањалуци биће одржана у хотелу "Мериот" са почетком у 11 часова, а модератори панела биће политиколог Војислав Савић и замјеник главног уредника "Гласа" Жарко Марковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана