Концертом Полицијског оркестра завршено овбиљежавање Аранђеловдана

Срна
Концертом Полицијског оркестра завршено овбиљежавање Аранђеловдана

БАЊАЛУКА - Традиционалним концертом Полицијског оркестра Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске у Бањалуци завршена је свечаност поводом обиљежавања крсне славе Министарства - Сабора Светог архангела Михаила.

Начелник Полицијског оркестра Јелена Атлагић рекла је Срни да је члановима овог оркестра велика част свирати на годишњем концерту, поводом крсне славе Министарства.

“Два мјесеца смо припремали репертоар, који садржи различите нумере, од класничне до филмске и популарне музике. Сигурна сам да су сви посјетиоци концерта нашли нешто занимљиво за себе”, рекла је Атлагићева.

Она је истакла значај постојања и рада Полицијског оркестра, који увелича протокол различитих догађаја како на локалном, тако и на републичком нивоу.

Концерту су присуствовали предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, ресорни министар Драган Лукач, директор Полиције Српске Синиша Кострешевић, те министри у Влади Српске.

Крсна слава МУП-а Српске - Аранђеловдан обиљежена је данас полагањем вијенаца на централно спомен-обиљежје погинулим припадницима МУП-а Српске, ломљење славског колача и освештањем жита у Спомен-цркви Светог архангела Михаила у Центру за обуку МУП-а Српске у Залужанима.

Поводом славе МУП-а служен је и парастос погинулим припадницима МУП-а Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана