Компензациони фонд одобрио исплату за купопродају и складиштење пшенице и соли

Срна
Компензациони фонд одобрио исплату за купопродају и складиштење пшенице и соли

БАЊАЛУКА - Управни одбор Компензационог фонда Републике Српске одобрио је данас исплату 3.647.788 КМ за купопродају и складиштење 4.000 тона меркантилне пшенице и 95.000 килограма кухињске соли.

На данашњој телефонској сједници Компензациони фонд прихватио је Информацију о реализацији мјера интервентних набавки, те одобрио исплату наведених средстава за плаћања обавеза по уговорима закљученим од Министарства трговине и туризма, а који се односе на интервентне набавке роба у складу са Закључком Владе Републике Српске, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Управни одбор Компензационог фонда Републике Српске упознао се о Информацији о суфинансирању капиталних инвестиција у пољопривредној производњи за 2022. годину, те закључио да су испуњени услови за додјелу средстава за подршку овим инвестицијама, са циљем ублажавања посљедица пандемије вируса корона за 2022. годину.

- Одобрава се исплата 14.000.000 КМ за потребе суфинансирања капиталних инвестиција у пољопривредној производњи, а у сврху финансијске помоћи произвођачима и прерађивачима за санирање посљедица изазваних вирусом корона, као и тржишним поремећајима узрокованим поскупљењем енергената и цијена основних инпута у пољопривреди - наводи се у саопштењу.

Исплата ће се вршити на основу појединачних рјешења које ће за сваког пословног субјекта и физичко лице донијети Агенција за аграрна плаћања у складу са Правилником о условима и начину остваривања новчаних подстицаја за капиталне инвестиције у пољопривредној производњи које је донијело Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Управни одбор Компензационог фонда Републике Српске прихватио је Информацију о захтјеву општине Билећа за финансијску помоћ.

Одбор је сагласан да се општини Билећа уплате финансијска средства за исплату најниже бруто плате за мјесец новембар 2021. године за 279 запослених у општинској управи Билећа и запослених у нижим потрошачким јединицама ове општине из Компензационог фонда Републике Српске, у укупном износу од 224.196 КМ.

Управни одбор је сагласан и да се општини Билећа уплате финансијска средства за исплату најниже бруто плате за децембар 2021. године за 276 запослених у Општинској управи Билећа и запослених у нижим потрошачким јединицама општине, из Компензационог фонда Републике Српске, у укупном износу од 221.785 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана