Компензациони фонд: Одобрена исплата 1.2 милиона КМ за помоћ 81 привредном субјекту

Срна
Компензациони фонд: Одобрена исплата 1.2 милиона КМ за помоћ 81 привредном субјекту

БАЊАЛУКА - Управни одбор Компензационог фонда Републике Српске одобрио је исплату средстава у укупном износу од 1.211.750 КМ за помоћ 81 привредном субјекту.

Управни одбор данас се, на телефонској сједници, упознао о информацији о привредним субјектима који у складу са Уредбом о поступку додјеле средстава привредним субјектима у области превоза лица у друмском саобраћају за санирање финансијског губитка због посљедица пандемије вируса корона остварују право на финансијску подршку из средстава Компензационог фонда Републике Српске.

Из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу саопштено је да ће се
исплата одобрених средстава вршити на основу појединачних рјешења које је за сваког пословног субјекта и предузетника донијело Министарство саобраћаја и веза Републике Српске.

Управни одбор Компензационог фонда Републике Српске прихватио је информацију о обезбјеђењу финансијских средстава за пружање помоћи корисницима права из социјалне заштите путем центара за социјални рад у Републици Српској, те одобрио исплату 165.000 КМ за пружање помоћи корисницима права из социјалне заштите.

Министарство трговине и туризма задужено је да по хитном поступку набави 3.860 прехрамбено-хигијенских пакета по одобреној спецификацији и достави их центрима за социјални рад и службама социјалне заштите.

Овим закључком задужени су центри за социјални рад и службе социјалне заштите да прехрамбено-хигијенске пакете доставе корисницима права на новчану помоћ на подручју своје општине, додаје се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана