Компанија "m:tel" помаже Србима повратницима (ФОТО)

Анита Јанковић Речевић
Компанија "m:tel" уручила помоћ мјештанима Гламоча и Босанског Грахова
Foto: Велибор Трипић | Компанија "m:tel" уручила помоћ мјештанима Гламоча и Босанског Грахова

ГЛАМОЧ, БОСАНСКО ГРАХОВО - Живот Срба повратника у ФБиХ окован је сиромаштвом и лавовском борбом за егзистенцију јер су прилике за зараду и запослење готово па никакве због чега им је свака помоћ добродошла, а више од свега значи им спознаја да нису заборављени и да имају пријатеље.

Поручили су то мјештани Гламоча и Босанског Грахова којима је данас компанија "m:tel" подијелила десетине пакета хране и огревног дрвета у оквиру друштвено одговорног пројекта "Нисте сами-имате пријатеље" који је започет 2021. године.

Упркос минусу и оштром вјетру који леди крв у жилама у Гламочу су се окупили бројни грађани који су стрпљиво и са захвалношћу у очима чекали свој пакет. 

Међу њима и самохрана мајка Слађана Крстановић која живи са сином и мајком, а мјесечна примања не премашују 200 КМ. 

Погнутих рамена, одмахујући главом екипи "Гласа" говори да живота у овом дијелу БиХ нема.

- Син ми је осми разред, сама га издржавам а сталног посла немам. Морам му купити књиге за школу, одјећу, обућу, али и платити струју, купити дрва. Живимо у општинском стану, ништа своје немамо - испричала је Слађана.

 

Тежак живот на својим плећима носи и Драгиња Срдић која плачним гласом каже да јој донација значи много, али много више чињеница да имају неког свога ко их не заборавља.

- Син и ја живимо сами у старој кућици, он нигдје не ради а ја сам оперисала карцином. Имамо 100 КМ социјалне помоћи. Бог вам дао здравља кад  сте се сјетили и дотјерали нам ову помоћ, много ће нам значити - наставила је да се захваљује Драгиња благосиљајући хуманисте великог срца.

Немаштина гламочког живља посебно је ганула генералну директорицу "m:telа" Јелену Триван.
- Нећу говорити о томе шта смо и колико дали овим људима. Важно је да кажем да свако треба да дође у Гламоч да види са коликом муком, тугом, неправдом и сиромаштвом живе ови људи. Не треба они нама да кажу хвала него ми њима једно велико хвала што су издржали и остали овдје јер се ту брани нација, српство, земља и завичај. Много пркоса и љубави је потребно да би се овдје опстало - рекла је Триванова.

 

За уручену помоћ захвалио се и начелник Гламоча Небојша Радивојша наводећи да је велики број грађана у овој малој општини  социјално угрожен.

- Ово је лијеп гест "m:telа". Најугроженијим породицама пакети су од велике користи. Током подјеле се указала потреба да још становника који су у социјалној потреби добију помоћ. Директорица "m:telа" је обећала да ће већ идуће седмице послати додатне пакете становништву - додао је Радивојша.

Представници " m:telа"посјетили су и домаћинство породице Калаба из села Хасићи која се бави се производњом млијека, а потом се хумантарни караван упутио у Босанско Грахово, гдје је помоћ уручена 31 породици.

Начелник Босанског Грахова Урош Ђуран истакао је да грађани живе у тешкој ситуацији, те да овој малој општини много тога недостаје. 

- Опет смо у прилици да кажемо имамо пријатеља. Компанија "m:tel" и ове године помаже становнике Грахова, то је велики значај за нас - казао је он. 

Компанија "m:tel" претходно је ове седмице помоћ уручила и породицама у Дрвару и Босанском Петровцу, започевши и ову годину хуманим дјелима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана