Ком­па­ни­ја "м:тел" по­др­жа­ла про­је­кат "Ма­ли ба­што­ван"

Ј. К.
Ком­па­ни­ја "м:тел" по­др­жа­ла про­је­кат "Ма­ли ба­што­ван"

БА­ЊА­ЛУ­КА - Пред­став­ни­ци ком­па­ни­је "м:тел" ју­че су, у окви­ру по­др­шке про­јек­ту "Ма­ли ба­што­ван", у ба­шти Ин­сти­ту­та за ге­не­тич­ке ре­сур­се УНИБЛ са ма­ли­ша­ни­ма из вр­ти­ћа "Ра­дост" сим­бо­лич­но по­са­ди­ли "др­во при­ја­тељ­ства" те уру­чи­ли нов­ча­ну до­на­ци­ју и по­кло­не во­ди­те­љи­ма ра­ди­о­ни­ца.

Про­је­кат "Ма­ли ба­што­ван" ре­а­ли­зу­је Цен­тар за стра­те­шко раз­вој­не про­јек­те, у са­рад­њи са Ин­сти­ту­том за ге­не­тич­ке ре­сур­се и По­љо­при­вред­ним фа­кул­те­том Уни­вер­зи­те­та у Ба­ња­лу­ци, а фи­нан­си­ра га Ми­ни­стар­ство по­љо­при­вре­де, шу­мар­ства и во­до­при­вре­де РС.

Из­вр­шни ди­рек­тор за мар­ке­тинг и про­да­ју ком­па­ни­је "м:тел" Ми­ло­сав Па­ре­за­но­вић ка­же да су се као дру­штве­но од­го­вор­на ком­па­ни­ја од­лу­чи­ли да по­мог­ну у ре­а­ли­за­ци­ји овог про­јек­та, јер се у ње­му кроз игру ње­гу­ју пра­ве дру­штве­не и жи­вот­не ври­јед­но­сти.

- У скла­ду са на­шим сло­га­ном "Ни­сте са­ми, има­те при­ја­те­ље" же­ље­ли смо фи­нан­сиј­ски да по­мог­не­мо у ре­а­ли­за­ци­ји овог про­јек­та. И у бу­дућ­но­сти ће­мо би­ти на рас­по­ла­га­њу за све про­јек­те ко­ји су усмје­ре­ни на раз­вој ова­квих ври­јед­но­сти и очу­ва­ња при­ро­де - ре­као је Па­ре­за­но­вић. До­дао је да за­јед­но са ма­ли­ша­ни­ма сим­бо­лич­но по­са­дио "др­во при­ја­тељ­ства" те ис­та­као да ће са ор­га­ни­за­то­ри­ма оста­ти у кон­так­ту за све бу­ду­ће ре­а­ли­за­ци­је.

Идеј­ни тво­рац про­јек­та "Ма­ли ба­што­ван" и ре­а­ли­за­тор ак­тив­но­сти Пе­тар Ни­ко­лић за­хва­лио је за нов­ча­ну до­на­ци­ју и по­др­шку ко­ју је ком­па­ни­ја "м:тел" омо­гу­ћи­ла овом про­јек­ту.

Он је на­вео да је циљ про­јек­та да дје­ца раз­ви­ја­ју до­ма­ћин­ски од­нос пре­ма свим еле­мен­ти­ма свог жи­вот­ног про­сто­ра и да то пре­не­су на сво­је окру­же­ње, а баш та­кав при­ступ, ка­ко је ис­та­као, има и "м:тел".

- Ми ће­мо овим сред­стви­ма по­бољ­ша­ти са­др­жај и још ви­ше уна­при­је­ди­ти услу­гу за на­ше по­ла­зни­ке - ре­као је Ни­ко­лић.

Пре­ма ње­го­вим ри­је­чи­ма, у Ба­ња­лу­ци има­ју ви­ше од 200 по­ла­зни­ка, а у Би­је­љи­ни око 50.

- Про­је­кат има за­и­ста до­бар ути­цај на дје­цу и њи­хов од­нос пре­ма при­ро­ди. Њи­хо­ве ре­ак­ци­је су од­лич­не, а од ро­ди­те­ља још бо­ље, јер вра­ћа­мо у мо­ду ак­тив­но­сти на отво­ре­ном - ка­зао је Ни­ко­лић.

Ма­ли­ша­ни ка­жу да су ра­ди­о­ни­це ве­о­ма за­ни­мљи­ве и да са­де ра­зно во­ће и по­вр­ће.

- Сви­ђа ми се да до­ла­зим у ба­шту и до са­да смо са­ди­ли па­ра­дајз, кра­став­це и па­при­ке. Дру­жи­мо се и учи­мо - ре­као је је­дан од ма­ли­ша­на.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана