Компанија “м:тел” подјелом пакета наставила вишегодишњу мисију хуманости: Српски повратници нису сами ФОТО

А. Ј. Р. фото: Д. Поздеровић
Компанија “м:тел” подјелом пакета наставила вишегодишњу мисију хуманости: Српски повратници нису сами ФОТО

БОСАНСКИ ПЕТРОВАЦ, ДРВАР - Подјелом пакета са основним животним намирницама и пакетићима за малишане породицама у Босанском Петровцу и Дрвару у оквиру акције “Нисте сами” компанија “м:тел” наставила је мисију хуманости и још једном доказала да помоћ Србима који су остали на својим огњиштима у ФБиХ никада неће изостати.

Пакете, њих 170, са основним животним намирницама породицама и 50 слатких пакетића поводом Божића и Православне нове године у ове двије општине уручила је данас генерална директорица компаније “м:тел” Јелена Триван.

- “М:тел” је поново у Босанском Петровцу. Кажем поново зато што је ово континуирана акција “Нисте сами” коју смо покренули да помогнемо људима који су на известан начин у тешком стању или су заборављени - рекла је Триванова која им је поручила да увијек могу рачунати на “м:тел”.

Да је “м:тел” већ годинама уз грађане доказују и раније донације ове компаније у оквиру који су реновиране куће и набављене пољопривредне машине.

- Све оно што им је потребно за живот ми можемо увек да им пружимо и да постојимо као компанија не зарад себе самих, него зарад људи који овде живе - рекла је Триван додајући да су помоћ пружили и епархији и манастиру Рмањ када је било потребно.

Међу грађанима у Босанском Петровцу који су обрадовани пакетима помоћи је и Мара Радуловић која пензионерске дане проводи сама, а како истиче овогодишња подршка компаније “м:тел” није прва, а вјерује ни посљедња.

Наглашавајући да јој ова помоћ много значи Радуловићева је додала да јој је раније реновирано купатило захваљујући донацији “м:тела”.

Да су пакети веома значајни за породице и да ће им олакшати свакодневницу потврдио је и директор Центра за подршку повратницима Унско-санског кантона Немања Давидовић.

- Бројна су домаћинства како у Босанском Петровцу, тако и у остатку Унско-санског кантона која нажалост најрадосније празнике дочекују у тешким тренуцима у којима им је потребна нека врста помоћи - истакао је Давидовић.

Током посјете и уручивања пакета породицама у Дрвару, Триванова је истакла да колико год била велика жеља Срба да остану на својим огњиштима у ФБиХ, тешко би то било могуће да држава Србија не помаже овим општинама и да нема “м:тела” и других компанија које су ту присутне.

- Није ово прва помоћ коју дајемо. Постоје много већи облици помоћи које дајемо школству, здравству и обичним људима. Некада је то симболично као сада да обиљеже Божић и Српску нову годину - рекла је она.

Захвалност за донацију у име општине Дрвар изразила је шеф кабинета начелника Дрвара Андреа Боснић, која је истакла да Србија, Српска и “м:тел” никада не заборављају на повратнике којима сваки вид помоћи много значи, али им и показује да нису заборављени.

Неправда

Јелена Триван је нагласила да Србија и Срби морају људима који живе у повратничким општинама у ФБиХ свакога дана показивати да нису заборављени и сами.

- Верујем да се тако врло често осећају и да некада помоћ без обзира на њену вредност мање значи од осећања да нису препуштени сами себи и неправди коју често доживљавају на овим просторима - истакла је Триван.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана