Компанија Mozzart наставила велику акцију у Бањалуци: Ђаци ОШ Иван Горан Ковачић добили нове лектире

Mozzart
Компанија Mozzart наставила велику акцију у Бањалуци: Ђаци ОШ Иван Горан Ковачић добили нове лектире

Школски распуст у образовним установама широм наше земље увелико траје. Ђаци ће до јесени моћи да се одморе и припреме за нову школску годину, али и да прочитају обавезну лектиру. Како би сви имали прилику да позајме омиљени наслов у школској библиотеци Основне школе Иван Горан Ковачић у Бањалуци, компанија Mozzart донирала им је велики број нових књига.

„Путем медија смо информисани да је компанија Mozzart до сада уручила донације бројним школама, па смо им се и ми обратили. Обнова школског фонда литературе, захваљујући њиховом гесту, за нас је разлог за радост. Руководство школе је веома задовољно јер је ово улагање у рад библиотеке услијед тешких услова. Зато се захваљујемо компанији Mozzart што нам је изашла у сусрет и уручила овај вриједни поклон", поручује Марија Кесић, библиотекар ОШ Иван Горан Ковачић, Бања Лука.

Из ове школе поручују да је потреба за књигама стална. Ради одржавања постојећег фонда који је дотрајао, кажу, неопходно је набављати нову литературу.

Ова школа је основана 1956. године, што је чини једном од најстаријих у Бањалуци. Тренутно образују 561 ученика од првог до деветог разреда. С обзиром на то да је школски распуст у току, поклон им је стигао у прави час јер ће имати времена за читање омиљеног штива, а нови наслови ће их и на јесен чекати на полицама.

 

Oва школа је једна од бројних у нашој земљи на чију адресу је стигла вриједна донација из Mozzartа. До сада су новим насловима за школску лектиру обрадовали ђаке ОШ Алекса Шантић Осмаци, ОШ Свети Сава Зворник, ОШ Мирослав Антић у Бистрици код Бањалуке, ОШ Свети Сава Лопаре, ОШ Петар Мећава Костајница, ОШ Свети Сава Модрича, ОШ Ђура Јакшић Подновље код Добоја, као и ученике Гимназије у Прњавору.

И ту није крај - јер из компаније Mozzart поручују да ће и у наредном периоду наставити своју дугогодишњу мисију подршке образовним установама.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана