Компанија из Хрватске купила фабрику експлозива у Витезу

Срна
Компанија из Хрватске купила фабрику експлозива у Витезу

ЗАГРЕБ- Компанија из Хрватске купила је фабрику експлозива у стечају "Витезит" из Витеза за 5,5 милиона евра, рекла је стечајни управник Бахреина Хусеинбеговић.

Хусеинбеговићева је навела да је једна компанија из Хрватске купила имовину "Витезита" на јавној продаји која је одржана у суду у Травнику, али је одбила да открије о којој се компанији ради.

Према наводима локалних медија, на које се позива Хина, имовину "Витезита" је купила компанија "ВДГ промет", чији је власник Матиас Зубак, син трговца оружјем Звонка Зубака.

Компанија Зубака је прошле године проглашена побједником позива за куповину "Витезита", али на крају није уплатила предвиђени новац.

Према наводнима медија, компанија која је сада поновно потврдила спремност да купи "Витезит" већ је уплатила полог од 10 одсто, док би остатак требало да уплати у сљедећих 15 дана.

Пословни комплекс "Витезит" изграђен је 1950. у склопу војне намјенске индустрије бивше Југославије.

У тој су се компанији производиле разне врсте експлозива /нитроглицерин, пластични експлозив/, а унутар комплекса хрватска компанија постала је власник испитнога полигона, машина и погона, складишта те других просторија

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана