Комеморативни скуп поводом смрти Уроша Пене

Срна
Комеморативни скуп поводом смрти Уроша Пене

САРАЈЕВО - Професор Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву Урош Пена дао је велики допринос развоју наставно-научног процеса, а своје огромно практично искуство рада у органима унутрашњих послова настојао је да комбинује са теоријским знањима, што су студенти посебно цијенили, истакао је данас декан ове високошколске установе Горан Марковић на комеморативном скупу поводом Пенине смрти.

-Овај скромни али велики човјек био је омиљен међу студентима. Имао је непосредан однос са студентима и увијек је добијао највише оцјене на студентским анкетама - навео је Марковић на комеморацији која је одржана на Правном факултету Универзитета у Источном Сарајеву.

Марковић је подсјетио да је Пена био директор Полиције Републике Српске, замјеник директора Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ, као и дугогодишњи професор Правног факултета.

-Предавао је више предмета на првом и другом циклусу студија, криминалистику, криминологију са пенологијом, прекршајно право, организовани криминалитет и право извршења кривичних санкција - навео је Марковић.

Бивши директор Полиције Републике Српске Урош Пена преминуо је у 65. години, а сахрањен је на гробљу у Врбањи.

Пена је био универзитетски професор, а од 1988. године био је радно ангажован као полицијски службеник.

Функцију директора полиције у МУП-у Српске обављао је од 2006. до 2010. године.

Од 2010. до 2018. године био је замјеник директора Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ.

Урош Пена рођен је 1959. године у Мркоњић Граду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана