Комеморација у Бањалуци: Станковић био неимар који је градио бољу будућност Српске

ГС
Foto: Велибор Трипић

БАЊАЛУКА – Слободан Станковић, један од оснивача, власник и генерални директор привредног друштва “Интеграл инжењеринг” био је неимар који је градио бољу будућност у Републици Српској, али и шире, и његово име ће трајати док траје оно што је оставио иза себе, а оставио је много, речено је данас у Бањалуци на комеморацији поводом његове смрти.

На комеморацији одржаној у Бањалуци, која је почела минутом ћутања, од Станковића су се опростили многобројни чланови породице, пријатељи и колеге.

Посљедњу почаст Станковићу одали су и предсједник Републике Српске Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, али и други представници разних установа, министри у Влади Српске те сарадници.

Катарина, унука Слободана Станковића, рекла је да је њен дјед своју доброту несебично дијелио са свима, али ћутао о томе.

Она је рекла да сви који су Станковића познавали знају да ријеч у коју може да стане његова животна филозофија јесте - једноставност.

-Ништа код тебе није било компликовано. Све је било лако и једноставно. Тако си прихватао све изазове, крио али и остваривао велике визије и саопштавао велике одлуке - рекла је Катарина.

Она је навела да је њен дјед разумијевао све несреће, једноставно чувао породични дом, породицу и једноставно подржавао.

У име његових сарадника, од Станковића се говором опростио извршни директор за маркетинг у компанији “Интеграл инжењеринг” Никола Радовановић који је нагласио да је ово тужан дан за све.

-Све нас је изненадио његов одлазак - истакао је Радовановић.

Како је казао, то је био човјек који је увијек знао функционисати на захтјевном тржишту.

- Слободан ће остати упамћен као неко ко је у стању да препозна промјене. Није био само власник, већ и неко ко је својом енергијом свима нама омогућавао да растемо. Интеграл” је компанија од огромног социо-економског утицаја у Српској која запошљава око пет хиљада људи - истакао је Радовановић.

Додао је и да је Станковић поставио добре темеље и показао добар пут у будућност, као и да је обавеза и задатак свих у компанији да наставе путем даљег развоја Српске, путем којим се Интеграл” креће већ неколико деценија”.

Милорад Додик, који је био Станковићев дугогодишњи пријатељ, у свом је говору истакао велики значај Станковића за развој Републике Српске.

-Слободан Станковић отишао је са лиценцом најбољег неимара, који је нашу Републику непроцјењиво унаприједио. Иза њега су остали најбољи аутопутеви, грађевине, како код нас тако у региону – нагласио је Додик који се присјетио свог пријатељства са Станковићем, које је почело још 1989. године.

Додао је да нас је напустио велики човјек и патриота, који је желио да Српска буде још боље мјесто за живот.

-Био је човјек који је увијек помагао другима, покушали су да га оспоре, али он је својим примјером и успјесима у региону показао да вриједи и за шта је способан. Жао ми је што нас је напустио  - истакао је Додик.

Рекао је да му је част што је познавао Станковића, од којег је имао прилику много тога да научи, а прије свега како бити стрпљив.

- Био је упоран и иза њега нису остали никакви репови, нити недовршене грађевине. Република Српска му дугује захвалност, јер је питање да ли би многи објекти били изграђени, да није било њега - рекао је Додик.

Слободан Станковић, власник и директор компаније “Интеграл инжењеринг”, преминуо је  у уторак, 7. фебруара у Бањалуци.

Станковић је био и један од акционара “Гласа Српске”. 

Био је велики добротвор и хуманиста -помагао је здравствене установе, вјерске заједнице, породице којима је помоћ била потребна, те стипендирао велики број студената.

Додик је одликовао  Станковића ове године Орденом заставе Републике Српске са златним вијенцем, поводом Дана Републике.

Станковић ће бити сахрањен сутра у 13 часова у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана