Комеморација приједорском пилоту и његовој кћерки: Смрт јесте растанак, али није крај

ГС
Foto: Срна

ПРИЈЕДОР - Комеморација поводом смрти предсједника Планинарског савеза Републике Српске Љубише Араманде (47) и његове кћерке Андрее (23), који су 31. децембра прошле године погинули у паду спортског авиона код аеродрома Урије, одржана је данас у Приједору, уз поруку да смрт јесте растанак, али није крај, пишу Независне.

Радоје Војводић, предсједник Надзорног одбора Планинарског савеза Републике Српске, рекао је да су чланови Савеза и грађани Приједора и Српске изгубили, а да је небо добило најбоље од свих.

Синиша Вујаковић из Аеро-клуба "Приједор" рекао је да је Љубиша био велики ваздухопловац, хуманиста и човјек ријетко виђене енергије и преданости послу.

"Смрт јесте растанак, али не крај, јер живјеће Љубо у нашим срцима гдје је нашао мјесто, у нашим успоменама и причама о томе шта је већ урадио и шта би све још урадио да је остао са нама", истакао је Вујаковић.

Зоран Контић из Планинарског савеза Србије рекао је да планинари Србије данас тугују заједно са планинарима Републике Српске.

На комеморацији је прочитано опроштајно писмо породице у којем је наведено да је Андреа плијенила добротом и осмијехом, љепотом и животном радошћу, да за њу нису постојале границе већ само снови - скромни и оствариви и да су путовања била њено испуњење.

Од Андрее се писмом опростила и Азра Мухерина, у име њених пријатеља. Од бројних телеграма на комеморацији су прочитани изрази саучешћа српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић, предсједника Републике Српске Милорада Додика, премијера Радована Вишковића, Министарства породице, омладине и спорта Српске и градоначелника Приједора Слободана Јавора који је данашњи дан прогласио даном жалости. Љубиша и Андреа Араманда биће сахрањени у 14 часова на Градском православном гробљу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана