Комарица: Ускрс значи обнову живота, мир и радост

Срна
Комарица: Ускрс значи обнову живота, мир и радост

БАЊАЛУКА - Бањалучки бискуп Фрањо Комарица поручио је да за хришћанске вјернике Ускрс значи обнову живота, мир и радост, који су намијењени цијелом свијету, те побјеђује страх човјека од смрти.

У ускршњој поруци вјерницима који највећи хришћански празник славе по грегоријанском календару, Комарица је навео да радост означава побједу над страхом, неизвјесношћу, насиљем и смрћу, а мир је супротност од немира, од страхота.

"Главни садржај Ускрса је особа утјеловљеног Сина Божијег - Исуса Христа, невино и недужно убијеног и поново жива, ускрслога, који више никада не умире, него посједује моћ да и другима, који у њега и у његово ускрснуће вјерују, подари нови, вјечни живот", рекао је Комарица у ускршњој поруци, коју је прочитао новинарима у Бањалуци.

Бискуп Комарица вјерује да би свако желио да ријечи поздрава Исуса Христа – "Мир вама" одјекују у сваком кутку земаљске кугле, у овом времену које, нажалост, тешко и болно пати због честе примјене безобзирне и дубоко нехумане силе и насиља.

"Од Христа ускрслог понуђени нам мир, за нас, његове ученике и сљедбенике, то јесте за хришћане – јесте задатак који нам је уједно дар да га прихватимо, који од нас захтијева да покажемо како имамо не неко себично, него заиста универзално свеобухватно срце", истакао је Комарица.

Бањалучки бискуп је поручио да у срцу сваког човјека, који се зна отворити жељи ускрслога Христа и његовим утјешним ријечима "Мир вама", налазе се коријени истинског, правог мира, те да ће такав човјек моћи бити градитељ жељеног и потребног мира у овом свијету, који тај и такав мир у људским срцима и заједницама, често сматра утопијом, јер не познаје његове дубоке коријене, нити за њих мари.

Комарица је вјерницима католичке вјероисповијести честитао срећан и благословљен Ускрс, а уз традиционални поздрав "Христос васкрсе! Ваистину васкрсе!", предстојећи празник Христовог васкресења честитао и вјерницима који славе по јулијанском календару.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана